Μασκαριλίκια με τις μάσκες στα σχολεία της Χίου

Τελικά, από το ταμείο του πλήρωσε ο δήμος Χίου για να αγοράσει περίπου 25.000 μάσκες που προορίζονται για μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Χίου, αν και προς τούτο είχε επιχορηγηθεί αρχικά με το ποσό των 31.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είχαμε γράψει στις 28 Αυγούστου 2020, η οικονομική επιτροπή κατακύρωσε την συγκεκριμένη αγορά, ποσού  28.440,98 ευρώ στην εταιρεία Συνεταιριστική Φαρμακοποιών Χίου Μον. ΙΚΕ, με τη οποία υπεγράφη και η σχετική σύμβαση στις 31 Αυγούστου 2020.

Ωστόσο, στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, η οικονομική επιτροπή, η οποία στις 27 Αυγούστου 2020 είχε κάνει αποδεκτή την επιχορήγηση των 31.000 ευρώ του υπουργείου Εσωτερικών, με νέα απόφασή της τροποποιεί ως προς την πηγή χρηματοδότησης την υπόψη αγορά με χρήματα από τον προϋπολογισμό του δήμου Χίου.

Η αλλαγή αυτή, όπως διευκρινίζει στον astraparis.gr ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ. Κώστας Βεργίνας, έγινε επειδή το υπουργείο Εσωτερικών ανακάλεσε την απευθείας επιχορήγηση του δήμου και μετέφερε το ποσό αυτό στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), προκειμένου να γίνει κεντρικά και συνολικά από την ΚΕΔΕ η προμήθεια, με στόχο τη επίτευξη καλύτερων τιμών (εδώ τα λεφτά είναι πολλά, σημειώνουμε εμείς…).

Ο δήμος Χίου, ωστόσο, προσθέτει ο κ. Βεργίνας, είχε υπογράψει σύμβαση με τον προμηθευτή και δεν μπορούσε να κάνει πίσω. Σημειώνει δε ότι θα παραλάβει μάσκες και από την ΚΕΔΕ, όταν γίνει η συνολική προμήθεια, ενώ οι μάσκες που προμηθεύεται ο δήμος σύμφωνα με τροποποίηση της σύμβασης θα παραδοθούν από τον προμηθευτή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, για να διανεμηθούν στα σχολεία του νησιού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια