Μαθητές από τη Χίο στην τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής

Στην τελική φάση του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου», προκρίθηκαν μαθητές γυμνασίου από τη Χίο και θα μεταβούν στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου για να συμμετέχουν στον τελικό. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από τον οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι τρεις ομάδες (Βενέτικο, Vrontobots και Aslanators) από τη Χίο, οι οποίες διαγωνίστηκαν στον περιφερειακό τελικό Βορείου Αιγαίου, προέκυψαν από τους μαθητές γυμνασίου που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση, που απευθύνθηκε σε όλους τους μαθητές γυμνασίου της Χίου, και παρακολούθησαν το σεμινάριο ρομποτικής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών συσκευών του πακέτου LEGO Mindstorms EV3.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 δίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, τόσο στο εργαστήριο του 3ου ΓΕΛ, όσο και διαδικτυακά (μέσω Edmodo), αξιοποιώντας το υλικό που διαθέτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους επιμορφούμενους.

Οι μαθητές κλήθηκαν να κατασκευάσουν για τον διαγωνισμό μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή – μοντέλο, η οποία θα διασχίζει αυτοματοποιημένα και μέσω προγραμματισμού της λειτουργίας κινητήρων και αισθητήρων μια περιπετειώδη διαδρομή πάνω σε έναν χάρτη ολοκληρώνοντας τις διάφορες δοκιμασίες που συναντά (περισσότερες πληροφορίες στο http://wrohellas.gr/κανόνες-διαγωνισμού-γυμνασίου-2/).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια