Μάζεψε τα μπογαλάκια της η ΤΕΡΝΑ, δεν θα περιφράξει υπερδομή στη Χίο

Με τα χαρτιά στο χέρι έμεινε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., την οποία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης κρατούσε stand by επί 17 μήνες για να περιφράξει το όποιο γήπεδο του… καθόταν, προκειμένου να δημιουργήσει την υπερδομή προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, εκβιάζοντας – συνάμα – με την περιφερόμενη αυτή εργολαβία την κοινωνία του νησιού.

Σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, το υπουργείο έκανε αποδεκτή την από 1η Ιουλίου 2021 αίτηση της εταιρείας για διάλυση της σύμβασης, αφού είδε και αποείδε ότι δεν υπήρχε προοπτική εργασιών ούτε στο «17» για το οποίο είχε επιλεγεί τον Φεβρουάριο του 2020, ούτε και στην ΒΙΑΛ, όπου την μετέφερε ο κ. Μηταράκης, τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά την ακύρωση της επίταξης στο Αίπος.

Μια αχνή προοπτική για νέα μετακίνησή της προς την περιοχή του Θόλος φαίνεται να σβήνει εντελώς, αφενός λόγω της εμπλοκής του διαγωνισμού μετά τις ενστάσεις της εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε. και αφετέρου ότι ακόμα κι αν ο διαγωνισμός αυτός προχωρήσει άλλος είναι εκείνος που έχει φωτογραφηθεί από την προκήρυξη για να πάρει το έργο.

Κατόπιν τούτων και επικαλούμενη «το γεγονός ότι εξαιτίας απρόβλεπτων περιστάσεων δεν ήταν δυνατή η εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η έναρξη των εργασιών για χρονικό
διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης», σήμερα η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου κα Φωτεινή Κουλούρη υπέγραψε την διάλυση της σύμβασης.

Σημειώνεται δε στην απόφαση ότι «για τη διάλυση της σύμβασης δεν οφείλεται οιαδήποτε αποζημίωση από οιαδήποτε αιτία στον ανάδοχο λόγω παραιτήσεώς του από το σχετικό δικαίωμα…».

Φωτό: Τον Φεβρουάριο του 2020 Μηταράκης – Χρυσοχοΐδης – Στεφανής είχαν εμπλέξει και τον στρατό να κάνει και καλά πρόδρομες εργασίες στο «17» για να παραδώσει το γήπεδο στην ΤΕΡΝΑ, στην πραγματικότητα όμως ήταν κίνηση για να σπάσουν τον τσαμπουκά των κατοίκων της Χίου.

Η απόφαση για την διάλυση της εργολαβίας της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ποσού 1.031.398,71 ευρώ (με ΦΠΑ)

terna_dialisi.simvasi

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια