Μαζί με τους δασκάλους οι καθηγητές και το Εργατικό Κέντρο Χίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην απαράδεκτη εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας Γ. Κατσαρού, με την οποία καλεί  τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να προβούν σε αντικατάσταση όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων σχολικών μονάδων που υπερασπιζόμενοι το Δημόσιο Σχολείο και τους μαθητές τους συμμετέχουν στη νόμιμα κηρυγμένη απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει τόσο ο τοπικός Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», όσο και η ΔΟΕ, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει.

“Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών που κάθε μέρα δίνουν το δικό τους αγώνα, προσωπικά και συλλογικά, για να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά και όρθια. Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο και όχι παράλειψη καθήκοντος.

Καλούμε τους συναδέλφους και τα σωματεία της δύναμης μας να δώσουν το δυναμικό παρόν τους στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 09 Απριλίου 2024 στις 13:30 κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου.”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το εργατικό Κέντρο.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσαν και οι καθηγητές της Χίου, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του Γενικού Γραμματέα, “καταργεί κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα, όπως αυτό της απεργίας, που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες των εργαζομένων” και καλώντας του καθηγητές να συμμετέχουν στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας.