Μαζί με τους μαθητές του ΕΠΑΛ το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

Τη συμπαράσταση του στους μαθητές των ΕΠΑΛ που έχουν βρεθεί να αντιμετωπίζουν για μια ακόμη χρονιά το δεχόμενο κατάργησης του τμήματος τους, εκφράζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

“Το κλείσιμο τριών ειδικοτήτων, μια στο ημερήσιο ΕΠΑΛ (Γεωπονίας) και δυο στο Εσπερινό (Οικονομίας και Διοίκησης, Γ Οχημάτων) στη Χίο αλλά και δεκάδες σε όλη την Ελλάδα, δείχνει ακριβώς την αδιαφορία της Κυβέρνησης για την εκπαίδευση των μαθητών. Χτυπάει κυρίως μαθητές εργατικών οικογενειών, αποκλείοντάς τους να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν, κάνοντας άνω κάτω τον προγραμματισμό τους, στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Το Σωματείο μας καταγγέλλει τις διαχρονικές πολιτικές που χτυπάνε την εκπαίδευση και πετάνε μαθητές έξω από τα σχολεία. Είναι γεγονός ότι έχουν σαν στόχο την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών για φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, κάνοντας ταυτόχρονα πλάτες στην ιδιωτική εκπαίδευση”, αναφέρει το σωματείο καλώντας τους μαθητές να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους καθηγητές, γονείς και τους εργαζόμενους του νησιού διεκδικώντας το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια