Μαζική η λαϊκή συνέλευση των Βρονταδούσων κατά του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:57 Την καθολική αντίθεση των κατοίκων του Βροντάδου στα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστό κέντρο – φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή του Αίπους εξέφρασε στην εισήγησή της, στην λαϊκή συνέλευση, το απόγευμα του Σαββάτου, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βροντάδου κα Μαρία Πελαντή.

Οι κάτοικοι του Βροντάδου, τόνισε, στηρίζουν τις ενέργειες του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, που φέρεται ιδιοκτήτης εκτάσεων στην περιοχή του Αίπους και πρόσθεσε ότι θα ασκηθούν προσφυγές στο υπουργείο Περιβάλλοντος για καταπάτηση χώρου Νατούρα και στο υπουργείο Πολιτισμού λόγω του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής.

Κατέληξε δε ότι θα οργανωθούν μαζικές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους του Βροντάδου, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:22

Με μαζική συμμετοχή ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Δεκεμβρίου 2019, η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βροντάδου για την δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών στη περιοχή του Αίπους, κάτι στο οποίο αντιτίθενται σφόδρα και αναμένεται να εκδηλωθεί στην διάρκεια της συνέλευσης.

Η συνέλευση, που διεξάγεται στην αίθουσα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου (ΦΟΒ), ξεκίνησε με την εισήγηση της προέδρου της τοπικής κοινότητας Βροντάδου κας Μαρίας Πελαντή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια