Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο μαθητών και εκπαιδευτικών της Χίου (βίντεο & φωτό)

Μαχητικά και ειρηνικά, με ορθό και μεστό λόγο, εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες της Χίου, καθώς και εκπαιδευτικοί και γονείς του νησιού, έδωσαν νότα αισιοδοξίας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες υγειονομικής προφύλαξης και εκπαιδευτικής διαδικασίας, μεσούσης της πανδημίας.

Στην πλατεία Βουνακίου της Χίου, το πρωί της Τετάρτης, 19 Ιανουαρίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την δική τους μέρα. Η πλατεία γέμισε, ο κόσμος ήταν περήφανος που τους έβλεπε να διεκδικούν τα αυτονόητα, που συστηματικά αγνοεί ή υποβαθμίζει η κυβέρνηση:

– Μέτρα προφύλαξης έναντι του κορονοϊού, με την δωρεάν παροχή όλων των αναγκαίων ειδών (μάσκες, τεστ), καθώς και καλύτερες συνθήκες καθαριότητας στα σχολεία.

– Αραίωση των μαθητικών τμημάτων, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος.

– Λήψη μέτρων για να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος της πανδημίας, που ήταν σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ειδικότερα κατάργηση του ελαχίστου βαθμού εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων κ.λπ.

Μετά από σύντομες ομιλίες εκπροσώπων των μαθητών / μαθητριών, καθώς και της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών  και της ΑΔΕΔΥ, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν σε πορεία μέσω της οδού Απλωταριάς προς το γραφείο του βουλευτή Χίου και υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη, που παρέμενε ερμητικά κλειστό και φυλασσόμενο από την αστυνομία.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την προκυμαία και μέσω της οδού Ροδοκανάκη σταμάτησε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, συνοδευόμενος από την συντονίστρια της νομαρχιακή επιτροπής κα Βάσω Μιχαλοπούλου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και διαβεβαίωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες ότι θα μεταφέρει στην Βουλή τα δίκαια αιτήματά τους.

Η πορεία έφτασε στην πλατεία έξω από το δημαρχείο Χίου και συνέχισε για να καταλήξει στο κτίριο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια