Με… 11άρα απαντά το ΣΕΣΝΟΧ στην φιέστα Μηταράκη – Πλεύρη – Κανταράκη

Αποδομεί το ΣΕΣΝΟΧ (Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου) την παράσταση που έδωσαν για τα κρίσιμα ζητήματα υγείας της Χίου Μηταράκης – Πλεύρης – Κανταράκη – Μελιτζάνης, με την ανακοίνωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για παρέμβαση έξι σημείων για την υγεία του νησιού.

Στα έξι αυτά σημεία το ΣΕΣΝΟΧ αντιπαραθέτει μια ενδεκάδα προβλημάτων δημόσιας υγείας και κοινωνικής συνοχής, τονίζοντας ότι «η κατάσταση που βιώνουμε τους διαψεύδει οικτρά».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, το ΣΕΣΝΟΧ αναφέρει τα εξής:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και όλες οι προηγούμενες, δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να προβαίνει σε ανακοινώσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της υγείας και πρόνοιας των κατοίκων του νομού της  Χίου, όμως η κατάσταση που βιώνουμε τους διαψεύδει οικτρά!

Οι ακρίτες των νησιών μας βλέπουν καθημερινά με την είσοδό τους στο νοσοκομείο, αλλά και στα χωριά τους τα εξής:

1. Την παθολογική κλινική από το 2017 να παραμένει ημιτελής, άγνωστο για πόσο ακόμα και τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται!

2. Τα κοντέινερ να αποτελούν κλινικές και να «φιλοξενούν» ασθενείς!

3. Την μαιευτική κλινική σε εγκατάλειψη!

4. Το 1ο και 2ο κτίρια που θα έπρεπε να έχουν φτιαχτεί, ως συνοδά έργα της νέας πτέρυγας να είναι σε ερείπιο, εδώ και πέντε χρόνια!

5. Τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία των χωριών έρημα και με γιατρούς, που γυρίζουν από χωρίο σε χωρίο.

6. Την  ιδιωτικοποίηση των τομέων (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση) να ματώνει την καθημερινή ζωή του νοσοκομείου!

7. Τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή να μπορούν να πηγαίνουν παντού, ακόμη και ταξίδια σε όλο τον κόσμο, όχι όμως στην δουλειά τους, όταν μάλιστα η υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς σε όλη την Ευρώπη είχε ακυρωθεί και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δουλεύουν κανονικά.

8. Τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών να πλήττουν τη λειτουργία του νοσοκομείου και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κέντρα υγείας Πυργίου και Χίου, καθώς και περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία) στο νησί!

9. Τους κατοίκους των νησιών μας να πληρώνουν αδρά στον ιδιωτικό τομέα την περίθαλψή τους, με δραματικές επιπτώσεις στον μισθό και τη σύνταξή τους!

10. Τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος να «μοιράζουν εγκεφαλικά» και τις τιμές στα καύσιμα να έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» τα νοικοκυριά.  

11. Και τους εργαζόμενους στην περίθαλψη να παλεύουν με τα θεριά της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.

Το ΣΕΣΝΟΧ θα συνεχίσει  να αγωνίζεται και να διεκδικεί τα αυτονόητα για καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια των ανθρώπων!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια