Με Αργυρό και ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, ΛΙΩΜΑ ο πολιτισμός για τον δήμο Χίου

Κι εκεί που λέγαμε ότι είναι φτωχό το πολιτιστικό καλοκαίρι στον δήμο Χίου, έρχεται η διάψευση και η πολιτιστική μας ανάταση, (ο Θεός να την κάνει), με τον δήμο να καταθέτει προς το Νομικό Πρόσωπο αίτηση που θα εξεταστεί στην συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2020 να του παραχωρηθεί το δημοτικό στάδιο για συναυλία με τον καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Αργυρό.

Με δεδομένο το ρεπερτόριο του συγκεκριμένου και την πολιτιστική ένδεια του φετινού καλοκαιριού είναι απορίας άξιο το σκεπτικό και τα κριτήρια για την επιλογή του Κωνσταντίνου Αργυρού για την μοναδική έως τώρα τουλάχιστον, συναυλία που θα διοργανώσει ο δήμος, το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020  και μάλιστα με κόστος 25.000 ευρώ!

Στόχος ενός δήμου πρέπει να είναι η προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού, η διεύρυνση των οριζόντων των δημοτών και όχι να γεμίσει ένα στάδιο με καλλιτέχνες της παραλιακής απλά και μόνο για να κόψει εισιτήρια.

Αν ο δήμος Χίου είχε οργανώσει μια σειρά από συναυλίες με διάφορους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να δικαιολογηθεί. Όμως, η μοναδική εκδήλωση του καλοκαιριού από τον δήμο να είναι μια συναυλία με τραγούδια τύπου, “ξημερώματα δίνεις δικαιώματα“, μάλλον υπάρχει θέμα.

Αλλά αυτό προφανώς είναι άποψη δική μας και όχι των συμβούλων επί του πολιτισμού του δημάρχου που στην συγκεκριμένη περίπτωση μας έκαναν στην κυριολεξία… λιώμα που λέει ο συγκεκριμένος αοιδός!

Άντε και στην Γωγώ Τσαμπά με καλό!