Με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια στην έκθεση « ΠΡΟΤΑΣΗ 2021»

Την πλούσια βιοποικιλότητα της Χίου, τις ομορφιές, τις ιστορικές και φυσικές διαδρομές του νησιού, θα προβάλλει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην έκθεση « ΠΡΟΤΑΣΗ 2021» που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της που θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο Χίου από 1-4 Ιουλίου 2021.

Στο περίπτερο θα φιλοξενηθεί η Έκθεση «ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ-ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», της Π.Ε Χίου, που θα προβάλλει με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική βιοποικιλότητα των νησιών μας , Χίου – Ψαρών – Οινουσσών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους χάρτες των ιστορικών και φυσικών διαδρομών και τα μονοπάτια της Χίου, τους βιότοπους με τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα, τα μνημεία και τις παραλίες που συναντά ο επισκέπτης-περιπατητής διασχίζοντάς τα.

Οι εικόνες της Έκθεσης με τις ενδημικές πεταλούδες, τις λιβελούλες, τις άγριες ορχιδέες, τις λαλάδες, τα πουλιά, τα αρωματικά φυτά, τα αγριολούλουδα, το δάκρυ της μαστίχας, τα ρυάκια, τους λεμονανθούς, το χιώτικο γιασεμί, τα αγριοτριαντάφυλλα, τα μνημεία και την καταγάλανη θάλασσά μας, προτρέπουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και να απολαύσουν το απαράμιλλης ομορφιάς περιβάλλον μας.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, στο Περίπτερο της Π.Ε Χίου, θα πραγματοποιηθούν παιδικά δημιουργικά εργαστήρια με ανακυκλώσιμα υλικά και χιώτικα αρωματικά φυτά, από τους Προσκόπους Χίου αλλά και την κα Δώρα Κρομμύδα, η οποία θα επιμεληθεί και τη διακόσμηση του χώρου του περιπτέρου καθώς και ομιλίες σχετικά με τα βότανα Χίου, από τον σύλλογο “Περιπατείν”. Παράλληλα, μέλη του συλλόγου αθλητών υγείας Χίου “Chiosrunning” θα συζητήσουν με τους επισκέπτες του περιπτέρου για τα οφέλη της άθλησης στην φύση και στην ύπαιθρο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια