Με επικεφαλής τον Νίκο Μανάβη η Ανταρσία στο Αιγαίο στις εκλογές του Οκτωβρίου

Η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» ανακοίνωσε την κάθοδό της στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, με επικεφαλής τον νυν περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης κ. Νίκο Μανάβη.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, επισημαίνει – μεταξύ άλλων – τα εξής:

Από το 2010 ως σήμερα, η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» είναι η φωνή του εργαζόμενου και της εργαζομένης, του φτωχομεσαίου αγρότη και αγρότισσας, του άνεργου και της άνεργης, του νέου και της νέας, του πρόσφυγα και της προσφύγισσας. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης κατέδειξαν πως οι περιφέρειες και οι δήμοι δεν είναι μηχανισμοί αυτοδιοίκησης αλλά το τοπικό κράτος, δηλαδή μηχανισμοί που υλοποιούν τις επιλογές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για αναδιανομή του πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» άσκησε αντιπολίτευση από την σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προάσπισης του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αγαθών. Η επιλογή αυτή σε σημαντικό βαθμό οδήγησε την στροφή προς τα αριστερά κι άλλων δυνάμεων που εκπροσωπούνταν στα περιφερειακά συμβούλια από το 2015 και μετά. Η παράταξη στήριξε και συμμετείχε στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες – μετανάστες από τη σκοπιά της εργατικής αλληλεγγύης. Αρνήθηκε να συμπράξει στα αντιπροσφυγικά συλλαλητήρια, βάζοντας φρένο στην ακροδεξιά ρατσιστική και αντιπροσφυγική υστερία.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ανταρσία στο Αιγαίο αρνήθηκε να μπει σε παιχνίδια συνδιοίκησης και συνδιαχείρισης της εξουσίας στην περιφέρεια τη στιγμή που οι παρατάξεις που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ (το 2019) ήταν σε συνεχή διαβούλευση με τις δύο παρατάξεις της δεξιάς για το μοίρασμα της εξουσίας.

Καλεί, τέλος, κάθε δύναμη της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, του αναρχικού χώρου, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, του κινήματος υπεράσπισης των δημόσιων χώρων και της προστασίας του περιβάλλοντος που δραστηριοποιείται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για ένα ουσιαστικό διάλογο για να διαμορφωθεί μια πρόταση αποφασιστικής εκλογικής παρέμβασης και προοπτικής.