Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι συμβασιούχοι της υπηρεσίας ασύλου

Σε επίσχεση εργασίας δηλώνουν ότι προτίθενται να προχωρήσουν από την προσεχή Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018, οι συμβασιούχοι της υπηρεσίας ασύλου, καταγγέλλοντας ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει ότι «παρά την αναγνώριση του «ζητήματος» της μισθοδοσίας μας από μέρους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για κανονικοποίηση των πληρωμών, η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε οικονομική εξουθένωση, μη δυνάμενοι/ες να ανταποκριθούμε στα καθημερινά έξοδα, στα έξοδα μετακίνησής από και προς την εργασία τους, ούτε στην πληρωμή των οφειλόμενων μισθωμάτων στην περίπτωση όσων εργαζόμαστε εκτός της μόνιμης κατοικίας μας.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, τόσο του Δ.Σ. του Σωματείου, όσο και μεμονωμένων εργαζομένων προς την υπηρεσία ασύλου και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αρμόδιοι φαίνεται να αδιαφορούν για τις επαχθείς καθυστερήσεις που βιώνουν πλέον όλοι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου προβάλλοντας συνεχώς διαφορετικές δικαιολογίες, όπως ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να λάβουμε τους μισθούς.

Ήδη από τις 25/1/2018 το Δ.Σ. του Σωματείου είχε ζητήσει επίσημη συνάντηση με το ΥΜΕΠΟ για μία σειρά ζητημάτων, όπως της μισθοδοσίας, των συμβάσεων που λήγουν το επόμενο διάστημα, των συνθηκών εργασίας κ.ά., χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση μέχρι και σήμερα ούτε για τη συνάντηση ούτε για το πότε θα μας καταβληθούν οι μισθοί», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια