Με fast track διαδικασίες στο… ημίφως η νέα τρίμηνη ανάθεση της καθαριότητας στο νοσοκομείο Χίου

Σε χρόνο ρεκόρ σπεύδει η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου να συνεχίσει με ιδιώτη εργολάβο την δαπανηρή για το Δημόσιο τρίμηνη σύμβαση καθαριότητας, σε συνέχεια εκείνης που λήγει στις 14 Απριλίου 2022.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό, Τρίτη 5 Απριλίου 2022, ρεπορτάζ μας (Συνεχίζεται η «φάμπρικα», νέο τρίμηνο στην καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου), το Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφάσισε την 1.4.2022 κάτω από άγνωστες συνθήκες να καλέσει στην διαδικασία διαπραγμάτευσης για την τρίμηνη ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας τις ίδιες τρεις εταιρείες που είχε καλέσει και στη ανάλογη προηγούμενη διαδικασία. Δηλαδή, τις εταιρείες ΓΕΝ-ΚΑ Α.Ε., που έχει σήμερα την δουλειά (από 1.1.2022) και τις μικρές και άσημες PSM FACILITΙES IKE και GREEN POWER CLEANING P.C.

Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον των αναφερομένων εταιρειών εκδηλώθηκε την ίδια ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ., χωρίς – ωστόσο – να γίνει γνωστή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια επί της διαδικασίας. Δηλαδή, ποιός και πότε τις προσκάλεσε, γιατί προσκάλεσε τις συγκεκριμένες και ειδικότερα τις μικρές, προδιαγράφοντας εκ των πραγμάτων έναν άνισο… ανταγωνισμό μιάς πολύ μεγάλης εταιρείας έχοντας απέναντί της δύο μικρές και ταπεινές.

Η από 1.4.2022 απόφαση (και μάλιστα τροποποιητική, χωρίς να έχει δημοσιευθεί η αρχική απόφαση της 23.3.2022) του διοικητικού συμβουλίου αναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια και σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 συγκροτήθηκε με απόφαση της διοικήτριας κας Ελένης Κανταράκη η επιτροπή διενέργειας του «διαγωνισμού» μεταξύ των τριών προσκληθεισών εταιρειών, οι οποίες είχε προγραμματισθεί να καταθέσουν την ίδια ημέρα (σήμερα) και ώρα 13:30 τις οικονομικές προσφορές τους.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιάς εταιρείας ήταν η οικονομικότερη προσφορά, πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει… κενό και θα προκύψει ανάδοχος για την περίοδο από 15 Απριλίου 2022 έως τις 14 Ιουλίου 2022 με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 189.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 17%, δηλαδή σύνολο 221.130 ευρώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια