Με ηλεκτρικά ποδήλατα βάζει πλώρη ο δήμος Χίου για ποδηλατικό τουρισμό

Ηλεκτρικά ποδήλατα για κοινόχρηστη χρήση θα αγοράσει ο δήμος Χίου, ο οποίος υπέβαλε σχετικό πρόγραμμα και εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το ποσό των 317.799,53 ευρώ.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Χίου, είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων. Στο έργο περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

– Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

– Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

– Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

Αφορμής δοθείσης, ο δήμος Χίου υποστηρίζει ότι για τη Χίο η έγκριση αυτή «επιβεβαιώνει εμπράκτως ότι είναι πράγματι ένας προορισμός φιλικός στον ποδηλάτη και στο ποδήλατο, αναλαμβάνοντας δράσεις και προγραμματίζοντας έργα που στόχο έχουν την αύξηση της χρήσης ποδηλάτου για τις καθημερινές μετακινήσεις δημοτών και επισκεπτών και την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στο νησί». 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια