Με καθολική απεργία και πορεία απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Χίου στην Κεραμέως

Σε ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που είχαν χρόνια να σημειωθούν, σχεδόν καθολικά σε κάποια σχολεία, απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Χίου, στον νόμο Κεραμέως και στην προσπάθεια υπουργείο Παιδείας και κυβέρνησης για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και τον μελλοντικό διαχωρισμό τους σε “καλά” και “κακά”.

Εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου 2021, κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου όπου και διαμαρτυρήθηκαν ευαισθητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία αλλά και τους γινείς που έχουν δείξει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα των εκπαιδευτικών με ζητούμενο τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά συμμετοχής στους δασκάλους ξεπέρασαν τοπικά το 70% και στους καθηγητές το 80%, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Παράλληλα την ίδια ώρα, προωθούνται από το υπουργείο συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για τα οποία αντιδρούν επίσης οι εκπαιδευτικοί.

“Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ήταν θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης” δήλωσαν οι καθηγητές ενώ οι δάσκαλοι για ακόμη μια φορά ζήτησαν τη συμπαράσταση των γονιών στον αγώνα τους.

Δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας δηλώνοντας ότι δεν θα αφήσουν τα σχολεία να κατηγοριοποιηθούν και να μπουν εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών, περνώντας από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεταφέροντας ξεκάθαρα το μήνυμα απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και δείχνοντας αποφασιστικότητα και πυγμή για συνέχιση των κινητοποιήσεων.