Με «μαύρο» στα ΜΜΕ εγκαινιάζει η Γκάγκα την μονάδα χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο Χίου

Ενοχλητική θεωρεί, προφανώς, την παρουσία των δημοσιογράφων από τα μέσα ενημέρωσης της Χίου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, η οποία θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Χίου για να εγκαινιάσει την μονάδα χημειοθεραπείας, εξ όσων είχαμε πληροφορηθεί αύριο Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 (βέβαια, η ενημέρωση από το νοσοκομείο μιλά για σήμερα 14 Ιουλίου 2022).

Ωστόσο, επειδή τόσο η κα Γκάγκα, όσο και η διοικήτρια κα Ελένη Κανταράκη μια αλλεργία με τους δημοσιογράφους την έχουν και προκειμένου να αποφύγουν… ενοχλητικές ερωτήσεις, αποφάσισαν να αποκλείσουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την εκδήλωση, με πρόσχημα την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των νοσηλειών στο νοσοκομείο Χίου.

Η πρόσβαση θα είναι… ελεύθερη μόνον για την ΕΡΤ3, η οποία – όπως εντέλλονται – θα στείλει αποσπάσματα στα τοπικά ΜΜΕ.

Ως astraparis.gr καταγγέλλουμε το «μαύρο» στην ενημέρωση, που έρχεται ως συνέχεια της παγιωμένης κυβερνητικής πολιτικής κατά της ελευθεροτυπίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης των δημοσιογράφων στα γεγονότα.

Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη της κας Γκάγκα τον περασμένο Σεπτέμβριο, από την οποία – είναι αλήθεια – δεν έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις, λόγω των… ενοχλητικών ερωτήσεων από τον astraparis.gr