Με μικρό καλάθι το σχέδιο τουριστικής προβολής

Την πολιτική της δημοτικής αρχής για τον τουρισμό που μετοουσιώνεται μέσα από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής ψήφισαν κατά πλειοψηφία τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Χίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019, από την οποία απουσίζε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς.

Σε μια συζήτηση στην οποία κοινή συνισταμένη ήταν  η αγωνία όλων για το τουριστικό μέλλον του νησιού και η συνειδητοποίηση ότι πλέον δεν φτάνει μόνο η ναυτιλία ούτε μόνο η γεωργία, αλλά είναι απαραίτητη και η τουριστική ανάπτυξη, οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν επί των προτάσεων της δημοτικής αρχής έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα τουρισμού κ. Δημήτρη Καράλη.

Κριτική για τη λειτουργία της επιτροπής

Στο σύνολο τους οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο μίλησαν για μη λειτουργία της επιτροπής. στην παρθενικ΄’η του εμφάνιση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Δημήτρης Αντώνογλου από τη Χιακή Συμπολιτεία καυτηρίασε το γεγονός ότι η επιτροπή στην ουσία δενυπήρξε ποτέ όπως δεν υπήρξε και λεπτομερήσς προγραμματισμός δράσεων και απολογισμός εκείνων του προηγούμενου έτους.

Στην ίδια γραμμή και ο κ. Νίκος Νύκτας ενώ ο κ. Στέλιος Καμπούρης κάλεσε όλους τους συμβούλους και μετεκλογικά να συνεργαστούν για την προώθηση του τουρισμού στη Χίο.

Για ανάπτυξη του κοινωνικού τουρισμού μίλησε ο κ. Μάρκος Σκούφαλος από τη ΛΑΣ ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αναλάβει δράσεις και συνεργασίες με τον ΟΑΕΔ κ.λπ αλλά και να διαφυλάξει τα συμφέροντα των εργαζόμενων στον τουρισμό.

Το πλάνο

Το ετήσιο πλάνο τουριστικής προβολής έχει σκπονηθεί με βάση  τα οικονομικά στοιχεία του δήμου αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν στο νησί, (υποδομές, αεροδρόμιο, κλίνες, αγορές κ.λπ). Με βάση αυτά τα στοιχεία ο κ. Καράλης υποστήριξε ότι η Χίος στοχεύει σε πολλούς και μικρούς πράκτορες κυρίως από τις κάτω χώρες, κάτι στο οποίο συνηγόρησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου κ. Γιώργος Μισετζής. Στους στόχους, είναι και η συνεργασία και η επιστροφή στο νησί του μεγάλου tour operator Thomas Cook.

Τελικά η πρόταση της δημοτικής αρχής πέρασε με 11 υπέρ, 2 κατά και 4 λευκά.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια