Με «ντουφεκιές στον αέρα»… υποδέχεται ο Κάρμαντζης την νέα κυβέρνηση

Ανέσυρε ο αντιπεριφερειάρχης Χίoυ κ. Σταμάτης Κάρμαντζης από το συρτάρι του παλιές επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς, άλλαξε τα ονόματα με εκείνα των νέων και τις απέστειλε με την ένδειξη «κατεπείγουσα», για προβλήματα χρονίζοντα και για δύο εκ των οποίων (αεροδρόμιο Χίου και φράγμα Κόρης Γεφύρι) έχει υποστεί πανωλεθρία.

Παράλληλα, υποπίπτει σε ένα θεσμικό και πολιτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους, παραλείποντας από τους αποδέκτες την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και τοποθετώντας στην θέση της τον εκλεγέντα μεν, αλλά χωρίς καθήκοντα ακόμα κ. Κώστα Μουτζούρη!

Η πρώτη επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη για το φράγμα Κόρης Γεφύρι, ζητώντας «την κατεπείγουσα σύγκληση ειδικής τεχνικής σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών προκειμένου να εκτιμηθεί το σημείο στο οποίο σήμερα βρισκόμαστε και οι απαραίτητες ενέργειες με χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους».

Να σημειώσουμε εν προκειμένω ότι οι τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος ανάγονται στον περασμένο Μάρτιο με τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη να «αδειάζει» τον κ. Κάρμαντζη και να δηλώνει ότι προχωρούν οι μελέτες για να φανεί αν είναι ασφαλές και ουσιαστικά ανακτήσιμο το έργο του φράγματος. Παράλληλα, είχε κάνει γνωστό ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ερευνάται από τις αρμόδιες διοικητικές και εισαγγελικές αρχές, για την απόδοση τυχόν ευθυνών.

Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και αφορά το αεροδρόμιο Χίου, για το οποίο αφού είχε κινδυνολογήσει ομού μετά του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Γιάννη Ξενάκη ότι κινδυνεύουν να χαθούν τα χρήματα για το έργο, «προέκυψαν» η προγραμματική σύμβαση Υπουργείου – περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – δήμου Χίου, η εξέλιξη μελετών και η πρόσφατη επίσκεψη αρμοδίου του υπουργείου Υποδομών με τις υπεραισιόδοξες – είναι αλήθεια – προβλέψεις ότι στα τέλη του 2020 θα είναι εγκατεστημένος ανάδοχος στο αεροδρόμιο.

Κι εδώ υποβάλει το ίδιο ως ανωτέρω αίτημα στον υπουργό Υποδομών.

Η τρίτη επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στον οποίο επισημαίνει ότι η υποστελέχωση του τομέα ΕΚΑΒ έχει ως συνέπεια να είναι διαθέσιμο μονάχα ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια για όλο το νησί. Εν προκειμένω, πρόκειται μάλλον για το μοναδικό – από το σύνολο των τριών – αίτημα, το οποίο και βάση φαίνεται να έχει και κατεπείγοντα χαρακτήρα.

Οι αναφερόμενες επιστολές απευθύνονται και στους βουλευτές Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια