Με πλήθος κόσμου γιορτάστηκαν τα ελευθέρια της Χίου

Πλήθος κόσμου και μάσκες και τηρώντας όλα τα μέτρα συμμετείχε το πρωί στης Πέμπτής 11 Νοεμβρίου 2021, στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ελευθέριων της Χίου που κορυφώθηκαν με την παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας και χαρακτηρίστηκε από τη συμβολική παρέλαση τμήματος που αποτελούνταν από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και Φορέων , κατά της δημιουργίας νέας δομής στο Θόλος και της μετατροπής της Χίου σε νησί φυλακή ανθρώπινων ψυχών.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, ο κόσμος ήταν με μάσκες αλλά ως το τέλος η πλειοψηφία όσων παρέλασαν δεν τις χρησιμοποίησε.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης παρέστη στην κατάθεση στεφάνων αλλά αποχώρησε πριν την παρέλαση, υποστηρίζοντας ότι για προστασία από τον κορονοϊο δεν θα έπρεπε να γίνονται πολυπληθείς συγκεντρώσεις, συντασσόμενος και με την άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, ενώ επίσης το παρών έδωσε και ο βουλευτής επικρατείας του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Καμίνης.

Μετά τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον και αμέσως μετά η παρέλαση με τη συμμετοχή ολιγομελών τμημάτων από συλλόγους, φορείς και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την παρέλαση άνοιξε τμήμα της ΑΕΝ με τη μεγάλη σημαία η οποία λόγω καιρού δεν ανυψώθηκε στο λιμάνι  και την έκλεισε ο στρατός κερδίζοντας για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: