Με πρόταση λιμενάρχη σταματούν οι εταιρείες τα δρομολόγια Χίος – Τσεσμέ

Διακόπτονται από την προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Χίος – Τσεσμέ όλων των εταιρεών που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη γραμμή, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Την σχετική πρόταση που υπέβαλε στους εκπροσώπους των εταιρειών «Turyol» και «Erturk» η λιμενάρχης Χίου κα Ειρήνη Αργύρη, το μεσημέρι του Σαββάτου, 14 Μαρτίου 2020, αποδέχθησαν οι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιρειών κι έτσι δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από την Δευτέρα και για 15 ημέρες. Προηγουμένως είχε διακόψει τα δρομολόγιά της η ελληνική εταιρεία «Sunrise Tours».

Εξαίρεση θα γίνει για ένα δρομολόγιο της «Turyol» την Δευτέρα, προκειμένου να μεταφερθούν νταλίκες, καθώς και Έλληνες οδηγοί που βρίσκονται στον Τσεσμέ, όπως επίσης και όσοι επισκέπτες βρίσκονται στο νησί ή στον Τσεσμέ, αντιστοίχως. Έχει γίνει (θεωρητικά) πρόβλεψη για έλεγχο των επιβατών που θα φτάσουν την Δευτέρα στο λιμάνι της Χίου από ειδικό κλιμάκιο γιατρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι την διακοπή των δρμολογίων είχε ζητήσει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας κ. Παντελής Βρουλής με έγγραφό του προς τα αρμόδια υπουργεία, πλην – όμως – ουδεμία υπήρξε απάντηση, δεδομένου ότι προσώρας τα σύνορα των δύο χωρών παραμένουν ανοικτά.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια