Με την επίταξη στον κρόταφο αυταπατάται για διάλογο με την κυβέρνηση (βίντεο)

Με την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση από μηδενική βάση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και ειδικότερα την κατασκευή της υπερδομής, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την ανακοίνωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη για «πάγωμα» της επίταξης.

Σε δηλώσεις του, το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Φεβρουαρίου 2020, αμέσως μετά την συνάντησή του με την συντονιστική επιτροπή για την υπερδομή στο Αίπος, ο κ. Κάρμαντζης τόνισε ότι θα συνεννοηθούν πρώτα οι δήμαρχοι μεταξύ τους και με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και μάλιστα από μηδενική βάση όπως ζήτησε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης, για να δούμε τι θα γίνει, είπε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται, ωστόσο, να λησμονεί το γεγονός ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και κατ΄ επέκταση η επίταξη των 625 στρεμμάτων στο Αίπος είναι σε πλήρη ισχύ και το όποιο «πάγωμα» υποσχέθηκε ο κ. Μηταράκης σίγουρα δεν αποτελεί μηδενική βάση.

Ο δήμαρχος Χίου απέρριψε τις κατηγορίες που διατυπώνονται σε βάρος του ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα και επιτέθηκε σε όσους τον κατηγορούν μέσω διαδικτύου, χωρίς – βεβαίως – να διευκρινίζει αν αυτό αφορά την δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνον. Είπε δε ότι δεν μπορεί να έχει μια ολόκληρη νομική ομάδα να ασχολείται με αυτό και φυσικά διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να το κάνει, πλην – όμως – το «πέταξε στον αέρα» για να πλανάται ως… φόβος.

Επί της ουσίας της λήψης αποφάσεων για την αποτροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού ουδέν ανέφερε, ενώ ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για νέα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας η σύσκεψη αιρετών και εκπροσώπων φορέων του νησιού, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτή είναι σε γνώση του κ. Μουτζούρη.

Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για να αναθεωρηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης και να υπάρξει μια εξέλιξη που θα δίνει προοπτικές στο νησί, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με την συντονιστική επιτροπή αιρετών και δημοτών για την υπερδομή στο Αίπος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια