Με την «Κυρία προέδρου» η θεατρική ομάδα του ΜΕΟΘ στην συνάντηση του Αιγαίου

Την «Κυρία προέδρου», των Μωρίς Εννεκέν και Πιέρ Βεμπέρ, σε σκηνοθεσία της Ευγενίας Ασλανίδη, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του ΜΕΟΘ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 7.30 μ.μ., στην διαδικτυακή συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου, που ξεκίνησε χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.

Το έργο, που παρουσιάσθηκε στη Χίο το 2017, είναι μια έξυπνη κωμωδία εποχής, ανθεκτική στον χρόνο, που καταπιάνεται με θέματα που δεν συμβαίνουν μόνον εις Παρισίους.

Λίγα λόγια για το έργο

Γαλλία, αρχές του 1900. Στη μικρή επαρχιακή πόλη του Γκρεν, πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο Αύγουστος Τρικουάν. Άνθρωπος του καθήκοντος και αμέμπτου ηθικής, ο Τρικουάν, επιβάλλει αυστηρούς κανόνες ηθικής και στους συναδέλφους του δικαστές. Οι θερμόαιμοι και ανύπαντροι συνάδελφοι, παίρνοντας αφορμή από την απουσία της γυναίκας του Αγλαΐας, φιλοξενούν στο σπίτι του τη διάσημη ηθοποιό Γκομπέτ, που κάνει τουρνέ στο Γκρεν, για να του κάνουν φάρσα.

Κατά διαβολική σύμπτωση το ίδιο βράδυ, επισκέπτεται τον Τρικουάν, ο υπουργός δικαιοσύνης Συμπριάν Γκοντέ. Ο υπουργός περνά τη Γκομπέτ για την αληθινή σύζυγο του προέδρου, από φόβο δεν τον διαψεύδει κανείς και ο ίδιος υποκύπτει στη γοητεία της.

Από εδώ αρχίζει ένας αγώνας του υπουργού να φέρει τον Τρικουάν όσο γίνεται πιο κοντά στο Παρίσι, για να συναντά εύκολα την κυρία προέδρου, μετατρέποντας το υπουργείο σε στρατηγείο του έρωτα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συγκεκριμένη, καθώς και όλες τις παραστάσεις της συνάντησης μέσα από την ιστοσελίδα diadiktiaki-aegeantheatre.gr.