Με την ταινία «Goodbye Lenin» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το τείχος του Βερολίνου

Ο κύκλος εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου συνεχίζεται στο Αντίβαρο (Καλοπλύτου 44), την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 8 μ.μ., με την προβολή της βραβευμένης ταινίας του Wolfgang Becker “Goodbye Lenin”, με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση της ταινίας, μιλά για έναν έφηβο που αναγκάζεται να «ξαναχτίσει» το τείχος του Βερολίνου έξι μήνες μετά την πτώση του το 1989, προκειμένου να προστατεύσει την ασθενική μητέρα του που πέφτει σε κώμα λίγο πριν την ένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας και ξυπνάει 8 μήνες μετά, όταν ο καπιταλισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή των κατοίκων του Ανατολικού Βερολίνου.

Οι γιατροί προειδοποιούν το νεαρό ότι κάθε είδους συγκίνηση μπορεί να είναι μοιραία για την ευαίσθητη υγεία της μητέρας του (που ταυτόχρονα είναι αφοσιωμένη κομμουνίστρια). Έτσι, ο γιος της προσπαθεί να κρύψει την είδηση της κατάρρευσης του τείχους και να δημιουργήσει ένα κλίμα Ανατολικής Γερμανίας στο διαμέρισμα όπου ζουν, πετώντας τα καπιταλιστικά σύμβολα της Δυτικής Γερμανίας και αποκρύπτοντας επιμελώς τη νέα πραγματικότητα της χώρας απ’ τη μητέρα του. Ο ψυχρός πόλεμος συνεχίζει να υφίσταται στο μικρό διαμέρισμα της οικογένειας…

Σκηνοθεσία: Wolfgang Becker | Παραγωγή: Wolfgang Becker, Bernd Lichtenberg | Πρωταγωνιστούν: Daniel Brühl, Katrin Saß, Chulpan Khamatova |  Έτος κυκλοφορίας: 2003 | Διάρκεια: 121′

Ο κύκλος εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την πτώση του τείχους ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η λεηλασία της Ανατολικής Γερμανίας», των Χ. Κλαρ & Ουλ. Στολλ (45′). Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Οι προεκτάσεις του 1989 στο σήμερα».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια