«Με το περιστέρι» η αλληλογραφία στη Βολισσό- Κλείνει και το ταχυδρομικό πρακτορείο

Χωρίς ταχυδρομείο θα μείνει η Βολισσός και ολόκληρη η Αμανή, μετά την δρομολογημένη απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσουν το μοναδικό ταχυδρομικό πρακτορείο της περιοχής, στη Βολισσό.

Ο υπάλληλος της υπηρεσίας θα συνταξιοδοτηθεί και ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021, σε λίγες μέρες δηλαδή θα πάρει άδεια. Το κενό σύμφωνα με τους διοικούντες των ΕΛΤΑ θα καλυφθεί από έναν από τους δυο υπαλλήλους των  ΕΛΤΑ Καρδαμύλων μια φορά στις 15 μέρες.

Δηλαδή ο ένας υπάλληλος θα πρέπει να καλύψει καιρού και άλλων συνθηκών επιτρέποντως τις ανάγκες των κατοίκων των 19 χωριών της Αμανής σε αλληλογραφία συντάξεις, δέματα κ.λπ. Αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνεται μια φορά στις 15, αλλά μπορεί και μια φορά τον μήνα λόγω αργιών, αδειών, κακοκαιρίας και άλλων παραγόντων.

Η υποβάθμιση της Αμανής και των κατοίκων της ολοένα και γίνεται πιο έντονη και οι κάτοικοι σε αυτά τα χωριά ζουν με συνθήκες περασμένων δεκαετιών και στερούνται υπηρεσιών συνταγματικά κατοχυρωμένων.

Ο αντιδήμαρχος Αμανής κ. Κυριάκος Ζωάνος συντάσσει επιστολή διαμαρτυρίας προς τα ΕΛΤΑ και κάθε υπεύθυνο με την οποία ζητά να μην κλείσει το ταχυδρομικό πρακτορείο ή σε διαφορετική περίπτωση να εξυπηρετηθεί η περιοχή κατά το μοντέλο που εφαρμόζεται σε νησιά όπως οι Οινούσσες και τα Ψαρά, όπου υπάρχει ιδιώτης που με σύμβαση με τα ΕΛΤΑ εκτελεί χρέη ταχυδρόμου.

«Πρόκειται για υποβάθμιση ολόκληρης της περιοχής από τα ΕΛΤΑ και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το αποτρέψουμε. Δεν είναι μόνο τα δέματα, οι γηραιότεροι κάτοικοι περιμένουν τις συντάξεις τους με το ταχυδρομείο», δήλωσε στο astraparis.gr ο κ. Ζωάνος.

Να σημειωθεί ότι η συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και η ελαχιστοποίηση του αριθμού των εργαζομένων ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα με τροπολογία στη Βουλή και το πρόβλημα μπορεί άμεσα να χτυπά την πόρτα της Βολισσού, αλλά το επόμενο διάστημα θα φτάσει σε όλους μας.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια