Με… βαρύ βιογραφικό ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Χίου Χρήστος Τσιαχρής (βίντεο)

Νέος διοικητής στο νοσοκομείο Χίου αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Τσιαχρής, με απόφαση που με καθυστέρηση μηνών υπέγραψαν στις 14 Μαρτίου 2025 ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χθες Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025.

Ο κ. Τσιαχρής διαδέχεται στην θέση αυτή την κα Ελένη Κανταράκη, η οποία είχε αναλάβει τα καθήκοντά της επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανανέωσε την θητεία της. Η κα Κανταράκη αναλαμβάνει διοικήτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας.

Από το στρατοδικείο, διοικητής σε προσφυγική δομή και τώρα στο Σκυλίτσειο

Ο κ. Τσιαχρής γεννήθηκε στην Λαμία το 1977, σπούδασε στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2003 έως το 2009 άσκησε δικηγορία στην γενέτειρά του. Το 2009 εισήλθε στη στρατιωτική δικαιοσύνη, όπου και υπηρέτησε έως το 2020.

Την χρονιά εκείνη επελέγη από τον τότε υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ως διοικητής της δομής προσφύγων στον Πύργο Ηλείας, απόφαση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, λόγω του παρελθόντος του, όχι αυτό του στρατοδίκη, αλλά του συγγραφικού του έργου, υπό τον τίτλο «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη».

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορήθηκε η κυβέρνηση πώς ένας άνθρωπος με ισλαμοφοβικό, όπως επεσήμαναν, ιστορικό, ορίσθηκε διοικητής σε προσφυγική δομή, των οποίων οι πληθυσμοί είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Ο Γιώργος Καμίνης αποκάλυψε την «ταυτότητα» του Τσιαχρή

Η αποκάλυψη της «ταυτότητας» του κ. Τσιαχρή έγινε στις 22 Μαΐου 2020 από τον τότε βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ.  Γιώργο Καμίνη, τομεάρχη μετανάστευσης και ασύλου του κόμματος, στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αγγελίδη. Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Συνεργάτης ναζιστικών εκδόσεων ο διοικητής της δομής Πύργου».

«Μόλις δημοσιεύτηκαν οι διοικητές των δομών προσπαθήσαμε, μιας και το υπουργείο δεν θεώρησε απαραίτητο να προσκομίσει τα βιογραφικά τους, να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να διαχειριστούν το πολύ λεπτό αυτό ζήτημα στις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς, τα πρώτα ευρήματα είναι απογοητευτικά και ενδεικτικά της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το προσφυγικό. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποιος κύριος ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, συγγραφέας του βιβλίου “Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη”. Αντιλαμβάνεστε πως με επικεφαλής έναν άνθρωπο που εμφορείται από τέτοιες ιδέες, μια μικρή δομή μακριά από τη δημοσιότητα, όπως αυτή του Πύργου, μπορεί να καταστεί πραγματικό κολαστήριο για αυτούς τους ανθρώπους», σημειώνει ο κ. Καμίνης.

Απομάκρυνση του Τσιαχρή από την δομή Πύργου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Να απομακρυνθεί ο νέος διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Πύργο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Με δήλωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Ψυχογιού, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ. Χρήστος Τσιαχρής, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, «είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις», αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος iefimerida.gr, στις 22 Μαΐου 2020.

Και προσθέτει: Ο κ. Ψυχογιός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την εντεκάμηνο εναγκαλισμό με την ακροδεξιά στα θέματα του προσφυγικού και υπογραμμίζει ότι ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο έχει κυκλοφορήσει ένα «πόνημα» το οποίο τιτλοφορείται «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού! «Ως εκ τούτου, ο κος Τσιαχρής είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο «αλλοίωσης του πολιτισμού» δεν έχει καμία δουλειά

Υπερασπίζεται ο Μηταράκης την επιλογή Τσιαχρή

Στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ο τότε υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης απαντά μέσω κύκλων του υπουργείο, καλύπτοντας την επιλογή του κ. Τσιαχρή, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το cnn.gr: Οι επιλογές διοικητών έγινε σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν 4375 / 2016 και η επιλογή των προσώπων έγιναν βάσει αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και όχι πολιτικών ή άλλων κριτηρίων.

Ο επιλεγείς διοικητής της δομής Πύργου κ. Χρήστος Τσιαχρής είναι εν ενεργεία στρατιωτικός δικαστής, θέση από την οποία προτίθεται να παραιτηθεί. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει δύο διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και στην κοινωνιολογία του δικαίου. Είναι γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας. Κατηγορείται σήμερα για την επιλογή του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του στην Ελλάδα, ως συνέχεια υποτροφίας στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης) και το οποίο είναι κατατεθειμένο στην υπηρεσία του και έχει παρουσιαστεί δημοσίως σε πληθώρα εκδηλώσεων δήμων και λοιπών φορέων στη χώρα μας.

Το επίμαχο βιβλίο: Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη

Ο εκδοτικός οίκος «Θούλη» γράφει για το επίμαχο βιβλίο του κ. Τσιαχρή: Οι ισλαμιστές διεισδύουν στην Ευρώπη και αποκτούν δύναμη και εξουσία με όπλο τη θρησκευτική ελευθερία που διεκδικούν, και που τα ευρωπαϊκά κράτη φαίνονται, καταρχήν, υποχρεωμένα να τους διασφαλίσουν, δυνάμει του εθνικού τους δικαίου και των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Το υφιστάμενο νομικό-πολιτικό πλαίσιο παρέχει διέξοδο και λύσεις στο πρόβλημα της ισλαμικής εξάπλωσης και επικράτησης ή την υποθάλπει; Μπορεί να απαγορευθεί η ανέγερση τζαμιών και η κατασκευή μιναρέδων και, αν ναι, με βάση ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις; Ο έγκριτος νομικός Χρήστος Τσιαχρής, στρατιωτικός δικαστής με μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο, ο οποίος, επίσης, έχει διατελέσει ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου και Θρησκείας του Πανεπιστημίου της Λουκέρνης, στην εμπεριστατωμένη μελέτη του -μεγάλο μέρος της οποίας έχει, ήδη, παρουσιαστεί σε συνέδριο που συνδιοργανώθηκε από τα Πανεπιστήμια Λουκέρνης και Λονδίνου- δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, προβαίνοντας και σε επιστημονική ανάλυση-σύγκριση της στάσης της Ελβετίας στο θέμα της κατασκευής μιναρέδων, και της Ελλάδας στο ζήτημα της ανέγερσης τζαμιών και τεμένους. Τα επιστημονικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει είναι τολμηρά και άκρως ενδιαφέροντα. Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ, λόγω της εξάπλωσης του Ισλάμ, της ισλαμικής απειλής για την Ευρώπη και όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά και της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεψε/επικύρωσε την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα. Η μελέτη, εκτός από τις πλούσιες πληροφορίες, δίνει επιχειρήματα σε όποιον ενδιαφέρεται να έχει, για το συγκεκριμένο ζήτημα, σοβαρές πολιτικές θέσεις και να μην περιορίζεται σε συνθήματα και αφορισμούς.

Ακολουθεί βίντεο από εκδήλωση στο ανοικτό πανεπιστήμιο του δήμου Ασπροπύργου για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τσιαχρή