Με βεβαίωση τύπου Α οι μαστιχοπαραγωγοί στα χωράφια τους

Τα νέα μέτρα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας ως μέτρο προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, επηρεάζουν άμεσα και τους μαστιχοπαραγωγούς. Για να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι μαστιχοπαραγωγοί τις αγροτικές εργασίες τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση τύπου Α.

Σχετικά ενημερώνει με ανάρτηση της η Ε.Μ. Χίου

Η βεβαίωση τύπου Α, η οποία αφορά τις μετακινήσεις των μαστιχοπαραγωγών των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Περιέχει :
* το ονοματεπώνυμο,
τον τόπο κατοικίας
τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου,
καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του.

Ο μαστιχοπαραγωγός ή ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Πού θα βρείτε αυτές τις βεβαιώσεις

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βρίσκει αυτή την βεβαιώση στην ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr που θα λειτουργεί από το βράδυ της Κυριακής 22 Μαρτίου και πρέπει να τα συμπληρώνει.

Μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

  • Άδεια Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου
  • Χειρόγραφη φόρμα μετακίνησης
  • Υπάρχει δε η δυνατότητα να υπάρχει χειρόγραφη φόρμα σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα.Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τις εξής πληροφορίες:
  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Επίσης είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την Αστυνομική σας ταυτότητα.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση η ΕΜΧ ενημερώνει ότι:  οι παραλαβές Μαστίχας, οι Παραγωγικές μας μονάδες και οι Διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά – μέχρι νεοτέρας, – και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας για Παραγωγούς και Εργαζομένους!

Η βεβαίωση τύπου Α για τους παραγωγούς, καθώς και για εργαζόμενους και αυτοπασχολούμενους

vevaiosi_kikloforias

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια