Έσβησε η πυρκαγιά στα Αρμόλια – Αποτράπηκαν τα χειρότερα (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)

Update: Λίγο μετά  τη 1:00 τα μεσάνυχτα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μάης των Αρμολίων σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής αφού στην περιοχή υπάρχει κλιμάκιο και των εθελοντικών ομάδων, το γεγονός ότι στο χωριό ενδεχομένως λόγω θέσης, οι άνεμοι δεν ήταν τόσο ισχυροί όσο στο υπόλοιπο νησί αλλά κυρίως το ότι πέριξ της εστίας υπήρχαν καλλιεργημένα, σκαμένα αγροτεμάχια και δεν επέτρεψαν την γρήγορη επέκταση της, λειτούργησαν προς όφελος των πυροσβεστικών δυνάμεων που κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι ζημιές περιορίστηκαν σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και μόνο εκεί ενώ τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος οι εθελοντικές ομάδες Αρμολίων, Καλλιμασιάς, Ιωνίας και των γύρω χωριών που συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και του κλιμακίου των Αρμολίων ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε από την πρώτη στιγμή ο στρατός καθώς και η Αστυνομία.

 

00.29 Πυρκαγιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 25 Ιουλίου 2021,στην περιοχή των Αρμολίων κοντά στον οικισμό.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων και της νύχτας που καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή εναέριων μέσων στην κατάσβεση, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το κλιμάκιο Αρμολίων και από την ΠΥ Χίου.

Νεότερα σε λίγο

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια