Μελέτη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Νοσοκομείου

Στον φόρτο εργασιών ή όχι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χίου αναλώθηκε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015, για την προκαταρκτική κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή του νοσοκομείου Χίου κι όχι στην αναγκαιότητα των έργων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην περιοχή.

Ειδικότερα, αντικείμενο παρεμβάσεων της μείζονος αντιπολίτευσης δια των κ.κ. Στέλιου Καμπούρη και Παντελή Στεφάνου, αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης δια του κ. Μάρκου Σκούφαλου ήταν γιατί η εν λόγω μελέτη, προϋπολογισμού 2.400 ευρώ, δεν εκπονείται από την υπηρεσία, αλλά θα ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη.

Τόσο ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης, επεσήμαναν τον φόρτο εργασιών της τεχνικής υπηρεσίας και το πεπερασμένο των δυνατοτήτων της, να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις επίβλεψης έργων κ.λπ.

Τελικά, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, με 15 ψήφους υπέρ και 11 κατά (μεταξύ αυτών και της πλειοψηφούσας παράτασης της δημοτικής αρχής), ενέκρινε την ανάθεση της προκαταρκτικής μελέτης σε εξωτερικό μελετητικό γραφείο.

Μετράει πολλούς νεκρούς ο άξονας μέχρι τη Δασκαλόπετρα

Στην ουσία της υπόθεσης έγινε παρέμβαση από τον κ. Δήμη Μυλωνάδη, ο οποίος έχει προτείνει στην επιτροπή κυκλοφοριακού συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην υπόψη περιοχή. Επιπλέον, παρουσίασε στοιχεία της Τροχαίας, σύμφωνα με τα οποία τα στοιχεία για τα τροχαία στο τμήμα από τα Ταμπάκικα μέχρι την παραλιακή του Βροντάδου είναι ανησυχητικά και καταδεικνύουν την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο της Τροχαίας:

– Στο τμήμα του οδικού δικτύου που εκτείνεται στις οδούς Μαρτύρων, Χάνδακος, Καραολή Δημητρίου, Καλουτά και Έλενας Βενιζέλου (από κέντρο πόλης μέχρι Τάγμα) κατά τα έτη 2007 – 2014 έγιναν 70 τροχαία περιστατικά, στα οποία τραυματίσθηκαν 70 άτομα κι έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα.

– Στο τμήμα του οδικού δικτύου που εκτείνεται στις οδούς Φωστίνη Παντελεήμονα, Χατζηφραγκούλη Ανδρεάδη και Κωστή Λω (από Τάγμα μέχρι Δασκαλόπετρα) κατά τα έτη 2007 – 2014 έγιναν 61 τροχαία περιστατικά, στα οποία τραυματίσθηκαν 76 άτομα κι έχασαν τη ζωή τους 8 άτομα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια