Μετ΄ εμποδίων η κυκλοφορία σε παραλιακή και αεροδρόμιο – Σφραγισμένη η Χρήστου (βίντεο και φωτό)

Θα πάει μακριά ακόμα, καθώς όλα αυτό δείχνουν, η ταλαιπωρία οδηγών και πεζών που κινούνται στην παραλιακή από το ύψος της Φάρκαινας μέχρι την διασταύρωση προς τον Καρφά, λόγω όχι μόνο των εκτελούμενων έργων, αλλά και της έλλειψης συντονισμού, καθώς και της ανεπάρκειας των μέτρων προστασίας και σήμανσης.

Τα έργα μετατόπισης της παραλιακής, από το ύψος της ΔΕΥΑΧ μέχρι την Φάρκαινα για τις ανάγκες επέκτασης του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου Χίου, συνεχίζονται από το καλοκαίρι με την κατάληψη πλέον του οδοστρώματος και σοβαρή μείωση του ωφέλιμου χώρου κίνησης των οχημάτων. Για τους πεζούς ούτε κουβέντα, αφού έχει εξαφανισθεί πλήρως το πεζοδρόμιο.

Κοντά σ΄ αυτά πρέπει να προστεθούν η ελλιπής σήμανση και οριοθέτηση του εργοταξιακού χώρου, ο ελλιπής φωτισμός και φυσικά η έλλειψη εναλλακτικής οδού παροχέτευσης της κυκλοφορίας.

Η οδός Χρήστου, που θα μπορούσε να δεχθεί τουλάχιστον την μία κατεύθυνση της κυκλοφορίας είναι σφραγισμένη ακόμα στο τμήμα της επέκτασής της, παρά τις τακτές ανά μήνα εξαγγελίες από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, για την παράδοσή της σε χρήση.

Όμως και το υπόλοιπο τμήμα της Χρήστου, δυτικά του αεροδρομίου κάθε άλλο παρά ανεμπόδιστη πρόσβαση προσφέρει, αφού κι εκεί εκτελούνται έργα αποχέτευσης αποκλείοντας σταδιακά από την κυκλοφορία τμήματα του δρόμου.

Το καρέ της ταλαιπωρίας συμπληρώνεται με την εκτέλεση έργων αναβάθμισης της παραλιακής από το ύψος του αεροδρομίου μέχρι την διασταύρωση προς τον Καρφά και στις δύο μάλιστα πλευρές του δρόμου.

Τα περισσότερα προβλήματα, βεβαίως, θα μπορούσαν να είχαν ελαχιστοποιηθεί ή και αποφευχθεί αν είχαν προχωρήσει τα έργα στην επέκταση της Χρήστου και είχε παραδοθεί σε χρήση, ώστε και τα έργα μετατόπισης της παραλιακής να εκτελούντο με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Στο από 27 Οκτωβρίου 2022 βίντεο που ακολουθεί μια ακόμα εξαγγελία για παράδοση – πάλι την… επόμενη εβδομάδα – στην κυκλοφορία της επέκτασης της οδού Χρήστου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια