Μετ΄ εμποδίων η πρόσβαση στην θάλασσα για τους κατοίκους του Καταρράκτη Χίου

Απαράδεκτη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η παραλία Κουκούλα, στον Καταρράκτη Χίου και ο λόγος αφορά την περίφημη ράμπα την οποία περιμένουν οι κάτοικοι να τοποθετηθεί, όπως καταγγέλλει συμπολίτης μας από την περιοχή.

«Οι δικαιολογίες, σημειώνει, πολλές: Έχει κλαπεί ένα κομμάτι και δεν μπορεί να συναρμολογηθεί. Τα κομμάτια όμως ήρθαν και πετάχτηκαν στην άκρη του δρόμου μέρες τώρα! Τα καμαρώνουμε νοικοκυρεμένα, όπως ακριβώς και τα κομμάτια που έμειναν όλο τον χειμώνα να τα τρώει η θάλασσα. Είμαστε στην αρχή του Ιούλη και ανεβοκατεβαίνουμε από πέτρες που έχουν τοποθετηθεί σαν σκαλοπάτια διακινδυνεύοντας την σωματική μας ακεραιότητα. Το τοπικό συμβούλιο και ο δήμος Χίου ακούνε; Εμείς από αυτή την μεριά του χωριού δεν έχουμε δικαίωμα στο αγαθό που λέγεται θάλασσα; Είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας;», είναι η φωνή απόγνωσης και αγανάκτησης.

Σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, σημειώνοντας ότι «έχοντας και τη συνολική εικόνα του δήμου, απαιτούμε άμεσα να λυθούν αυτά τα προβλήματα, χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες».