Μετά από 4 μήνες ο Κάρμαντζης έμαθε ότι μπορεί να γίνει το γήπεδο του Εφήβου

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληροι μήνες, από το τέλος του περασμένου Ιουλίου, για να επιβεβαιώσει η δημοτική αρχή Κάρμαντζη ότι το γήπεδο του Εφήβου, στην περιοχή του Κάμπου, το οποίο επί11 μήνες κρατούσε στα συρτάρια, πράγματι μπορεί να γίνει.

Το θέμα ανακινεί η Πρωτοβουλία για τη Χίο, η οποία σε ανακοίνωσή της σήμερα Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Απόλυτη δικαίωση των θέσεων της Πρωτοβουλίας για το θέμα του Εφήβου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο!

Μετά από το θέμα που εγείραμε στο τέλος Ιουλίου, με την εγκατάλειψη από πλευράς της δημοτικής αρχής του ενταγμένου έργου, η δημοτική αρχή κινήθηκε και έμαθε μέσα σε αυτούς τους 4 μήνες, ότι, ναι επιτρέπεται να γίνει!

Στο μεταξύ, όμως, δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, όπως τίποτα απολύτως, ούτε καν μια ερώτηση δεν είχε κάνει τους πρώτους 11 μήνες της θητείας της, πριν ακολουθήσει την εύκολη λύση της εγκατάλειψης του έργου και καταγγείλει το ΝΠΔΔ την μίσθωση του γηπέδου από το σωματείο Έφηβος.

Η παρέμβαση της Πρωτοβουλίας, ανέδειξε το θέμα και την αδράνεια των 11 μηνών.

Τα περί χρήσεων γης, έχουν λυθεί όχι μόνο από παλαιότερη μελέτη, το 2009, από την ΕΝΑ Χίου, την οποία συνέταξε διπλωματούχος αρχιτέκτονας μηχανικός, που σήμερα υπηρετεί στον δήμο Χίου, αλλά είχαν διερευνηθεί ενδελεχώς από την επίσης διπλωματούχο αρχιτέκτονα μηχανικό, που συνέταξε την προμελέτη.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τον παραδοσιακό οικισμό του Κάμπου (Π.Δ. 33/1992), προβλέπει ξεκάθαρα ως επιτρεπόμενη χρήση τις κοινωφελείς εγκαταστάσεις (άρθρο 2, παρ. 1, εδαφ. ε), οι οποίες σαφώς περιλαμβάνουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το τότε ισχύον συγγενές Προεδρικό Διάταγμα για χρήσεις γης (Π.Δ. 23.2.1987, άρθρο 1 και άρθρο 10). Ο ΓΟΚ/1985 (αρθ. 2 παρ. 3), ο ΝΟΚ/2012 (αρθ.2, παρ. 40), και το σήμερα ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης (Π.Δ. 59/2018, αρθ. 6 και αρθ. 16) συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμπρός, λοιπόν, να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος 15 μηνών!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια