Μετά τα παλαμάκια, διώξεις εργαζομένων και φιλέτα του νοσοκομείου Χίου σε ιδιώτες (βίντεο)

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου απηύθυνε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, μιλώντας στην Βουλή, χθες Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και το ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση, σημείωσε χαρακτηριστικά, μετά τα παλαμάκια επιστρέφει στις γνωστές και δοκιμασμένες πρακτικές της, της παραχώρησης φιλέτων σε ιδιώτες και άσκησης διώξεων σε ενοχλητικές φωνές εργαζομένων.

Ανέφερε δε ως παραδείγματα την παραχώρηση υπηρεσιών (καθαριότητα και πλυντήρια) του νοσοκομείου Χίου σε ιδιώτες και την άσκηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας σε εργαζόμενους, με ανάσυρση βιογραφικών του 2011, για να ελεγχθεί δήθεν η ακρίβεια των στοιχείων.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του για τα ανωτέρω επίμαχα ζητήματα:

«Και για του λόγου το αληθές θα αναφέρω τις αποφάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου, η οποία παραδίδει τον έναν μετά τον άλλο νευραλγικούς τομείς του νοσοκομείου σε ιδιώτες. Πριν από λίγο διάστημα την καθαριότητα των χώρων του νοσοκομείου και πρόσφατα υπηρεσίες των πλυντηρίων.

Η διοίκηση, βέβαια, του νοσοκομείου της Χίου έχει προχωρήσει και σε άλλες πρωτοφανείς πρακτικές, Ανέσυρε για παράδειγμα και διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη ακρίβεια στοιχείων των βιογραφικών των υπαλλήλων – διοικητικών και νοσηλευτικού προσωπικού – που είχαν υποβληθεί το 2011.

Ο σκοπός προφανής: Ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη.

Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε την λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας. Δηλαδή, ως ένα κρατικό λάφυρο. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Μετά τα παλαμάκια, δηλαδή, τις διώξεις».

Ο κ. Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε, επίσης, στον αργό ρυθμό προόδου των εμβολιασμών και την εξακολούθηση ύπαρξης ολόκληρων περιοχών εκτός εμβολιαστικών γραμμών, όπως για παράδειγμα τα χωριά της Βορειοδυτικής Χίου.

Υπογράμμισε, τέλος, την παντελή απουσία ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, και ως εκ τούτου την μεγάλη καταπόνηση του συστήματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι άλλωστε που ισχύει και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια