Μετά τη Βολισσό και το Λιθί, χωρίς νερό και τα Χάλανδρα

Απελπισμένοι οι κάτοικοι στα Χάλανδρα έχουν πει το νερό νερά και ζητούν να λυθούν τα προβλήματα στην υδροδότηση του χωριού τους, τα οποία υπάρχουν εδώ και χρόνια αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολύ πιο έντονα.

Ζητώντας να λυθούν άμεσα τα προβλήματα και με το παράπονο του “παραμελημένου” σε επιστολή τους οι κάτοικοι των Χαλανδρων αναφέρουν:

«Τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.Και δεν είναι μόνο ότι άλλοτε δεν υπάρχει καθόλου πίεση και άλλοτε δεν τρέχει σταγόνα νερό στις βρύσες μας, αλλά και η ποιότητα του νερού. Πόσο φυσιολογικό είναι άραγε να βρίσκουμε ποντίκια και ψόφια φίδια στα φρεάτια και στις δεξαμενές ύδρευσης του χωριού; Ακόμη και σε χημική ανάλυση του «πόσιμου» νερού που προέβη ιδιώτης προ τριετίας (7/8/2019) , το νερό χαρακτηρίστηκε ως «επισφαλές». (επισυνάπτεται αντίγραφο)

Άραγε μπορούμε να έχουμε αντίγραφο των δικών σας επίσημων αναλύσεων για την ίδια χρονική περίοδο;

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο εν ετει 2021, οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι να μην έχουν νερό, οικογένειες επισκεπτών να αποφεύγουν να έρθουν στο χωριό για λίγες μέρες (ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο) και ακόμα ομογενείς να διακόπτουν τις διακοπές τους, λόγω έλλειψης νερού!

Είναι απαράδεκτο να ανοίγουμε τις βρύσες μας και το νερό να μυρίζει έντονα βόθρο!

Είναι απαράδεκτο να μην έχει βρεθεί ακόμα μια μόνιμη και όχι πρόσκαιρη λύση στο ζήτημα που απασχολεί τόσο καιρό τους μονίμους κατ’ αρχήν κατοίκους οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα βοροειοχωρα ζωντανά.

Είναι απαράδεκτο σ ένα χωριό όπως τα Χαλανδρα με 6 φυσικές πηγές (ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ, ΜΕΓΙΑΝΙΚΑ, ΤΟΥΔΙΑ και 3 στη θέση ΞΥΛΙΚΟΥ), να αναγκάζονται οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά!!!!

Από πότε κύριοι έχει να γίνει σωστή συντήρηση (έλεγχος διαρροών σωληνώσεων, σφράγισμα κρυφών και ανεξέλεγκτων παροχών εντός και εκτός οικισμού, καθαρισμός δικτύου κ.λ.π) καθ΄ όλο το μήκος του δικτύου, από τις πηγές μέχρι τις δεξαμενές;

Πρόσφατα εντοπίστηκαν βλάβες στο δίκτυο λόγω φθαρμένων και σκουριασμένων σωλήνων

Γιατί στα άλλα χωριά (ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ, ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ, ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ) απ’ ότι πληροφορούμαστε δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα; Τι φταίει; Και εκεί κήπους ποτίζουν και είναι και περισσότεροι οι μόνιμοι κάτοικοι.

Αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα ερημώσουν και τα Χαλανδρα όπως ερημώνουν και άλλα ξεχασμένα χωριά.

Γιατί δεν υπάρχει καμία ευαισθητοποίηση τόσα χρόνια;

Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι δεν αναζητούμε πολιτικές αντιπαραθέσεις και προστριβές, ούτε εξαπολύουμε προσωπικές επιθέσεις, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το αυτονόητο.

Αναμένουμε τις ενέργειες των αρμοδίων και απαιτούμε πλέον την ΑΜΕΣΗ ενημέρωση μας για την αντιμετώπιση του ζητήματος»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1)

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια