Μετά την κατακραυγή επανέφεραν στην… κανονικότητα τον astraparis.gr

Μια ολόκληρη ημέρα κράτησε η προσπάθεια γνωστών – αγνώστων για την ηλεκτρονική φίμωση του astraparis.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και από το πρωί του Σαββάτου, 23 Μαΐου 2020, η κανονικότητα επανήλθε.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια, που εκδηλώθηκε με την απόσυρση όλων των αναρτήσεών μας από την σελίδα Αστραπάρης του Facebook, καθώς και από τις ομάδες Astraparis Chios Today, Χιώτικη Ενημέρωση και Χιώτες της Αττικής, τον αποκλεισμό νέων αναρτήσεων και κοινοποιήσεων καθώς και των διαφημίσεων, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα ενημέρωσης.

Ο astraparis.gr αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την στήριξη και την συμπαράστασή τους όλους τους αναγνώστες και φίλους, τους συναδέλφους δημοσιογράφους εντός και εκτός Χίου, τα πολιτικά πρόσωπα και τις δημοτικές παρατάξεις και το δημοτικό συμβούλιο Χίου για το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης και καταδίκης της φίμωσης.

Αυτή ήταν μια διαμαρτυρία και αντίδραση στις υπόγειες και αδιαφανείς επιχειρήσεις σκοτεινών κύκλων, που έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να βάλουν φραγμό σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποκάλυψης άνομων δραστηριοτήτων.

Η κατάληξη αποτελεί δικαίωση όλων όσων διαμαρτυρήθηκαν μαζί μας και εξέφρασαν ο καθένας με τον τρόπο του την συμπαράστασή του και ελπίζουμε οι γνωστοί – άγνωστοι να πήραν το μάθημά τους.