Μετά το εθνόσημο, έρχεται το… πηλίκιο στον δήμο Χίου

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες των αλλαγών τις οποίες εφαρμόζει στον δήμο Χίου ακόμα και στο πρωτόκολλό του η νέα δημοτική αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Μια πρώτη ιδιαίτερη εικόνα ήρθε στην δημοσιότητα σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, κατά την βράβευση από τον δήμαρχο Χίου δύο τακτικών επισκεπτών του νησιού, στους οποίους απονεμήθηκε έπαινος για την αγάπη τους προς τη Χίο.

Γράφει συγκεκριμένα: «Εκτιμώντας την γνήσια αγάπη της/του για τη Χίο που εκδηλώνεται με συνεχή παρουσία της/του στη μυροβόλο Χίο τα τελευταία 20 έτη».

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά βλέποντας προσεκτικά το χαρτί αυτό του επαίνου παρατηρούμε ότι φέρει το εθνόσημο, δηλαδή το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι το γνωστό σήμα του δήμου Χίου και κάτω από το Ελληνική Δημοκρατία το Δήμος Χίου.

Ωστόσο, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, το εθνόσημο χρησιμοποιείται από φορείς του Δημοσίου κι όχι από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως εκ τούτου οφείλει η νέα δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις για την συγκεκριμένη αλλαγή, αφού ως γνωστόν ο δήμος Χίου έχει εγκεκριμένο σήμα εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτή η αλλαγή άρχισε να εφαρμόζεται από την νέα δημοτική αρχή και μάλλον πριν από τους σημερινούς επαίνους είχε αποτυπωθεί ακριβώς το ίδιο εθνόσημο και από κάτω Δήμος Χίου από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χίου κ. Παύλο Καλογεράκη στο έντυπο με τον κανονισμό λειτουργίας, που τους είχε μοιράσει στους νέους συμβούλους (homework) κατά την πρώτη συνεδρίαση, την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Μάλιστα, στο έντυπο αυτό, τυπώθηκε κατά λάθος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΑ!

Να υπενθυμίσουμε ότι σε μία ανάλογη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χίου τον Ιανουάριο του 2019, ο τότε δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς είχε απονείμει σε επίσης συχνούς επισκέπτες της Χίου τον παρακάτω έπαινο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια