Μετά τον ΕΟΠΥΥ σύντομα και η επιθεώρηση εργασίας στο κτίριο του ΙΚΑ

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), στην οδό Λετσαίνης, το τμήμα επιθεώρησης εργασίας Χίου, σύμφωνα με την απάντηση, που απέστειλε χθες (Πέμπτη 31 Μαΐου 2018) η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου στον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Συγκεκριμένα, προ περίπου δύο μηνών ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ως αναφορά προς την υπουργό επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου με την οποία ζητούσε την μεταστέγαση του τμήματος επιθεώρησης εργασίας Χίου στο κτίριο του ΕΦΚΑ, για προφανείς λόγους εξυπηρέτησης των εργαζομένων και εξοικονόμησης πόρων.

Στη χθεσινή της απάντηση η κα Αχτσιόγλου ενημερώνει πως ο ειδικός γραμματέας του σώματος επιθεώρησης εργασίας, έχει ήδη αιτηθεί με έγγραφό του (υπ. αριθμ. ΕΞ-164797-2018/10001) προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ την παραχώρηση μέρους του κτιρίου της οδού Λετσαίνης, για την φιλοξενία του τμήματος επιθεώρησης εργασίας.

«Θεωρούμε ότι το καθ’ όλα εύλογο αυτό αίτημα θα γίνει το επόμενο διάστημα δεκτό, κάτι που θα συντελέσει στην περαιτέρω βελτίωση, μετά και τη μεταστέγαση του ΕΟΠΥΥ, της εξυπηρέτησης των πολιτών της Χίου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.