Μετατόπιση παραλιακής και παράκαμψη Χαλκειούς για ένταξη στο ΕΣΠΑ

Δύο σημαντικά οδικά έργα της Χίου. συνολικού προϋπολογισμού 8,7 εκατ. ευρώ προτάθηκαν από τη περιφερειακή ενότητα Χίου για ένταξη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

– Μετατόπιση της παραλιακής οδού Χίου – Καρφά, στην περιοχή του αεροδρομίου, προϋπολογισμού 4.530.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο προαπαιτούμενο για το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χίου το οποίο έχει δεσμευτεί να εκτελέσει η Π.Ε. Χίου.

– Δρόμος παράκαμψης οικισμού Χαλκειούς, με προϋπολογισμό 4.180.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και εξασφαλίζει ταχύτερη πρόσβαση από και προς τους οικισμούς της Νότιας και Νοτιοδυτικής Χίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η υποβολή προτάσεων για ένταξη δυο έργων κομβικής σημασίας για τη Χίο σηματοδοτεί τη βούληση μας να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για υποδομές αναγκαίες εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Π.Ε. Χίου που εργάστηκαν εντατικά για την ολοκλήρωση και υποβολή των προτάσεων και να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας   ότι θα συνεχίσουμε με γρήγορους και αποδοτικούς ρυθμούς».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια