Μετωπική επίθεση Βουρνού κατά Κάρμαντζη, για σχολεία, προσλήψεις, σπατάλες

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι άνοιξε η ακολουθούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη στο θέμα των σχολείων, δίνοντας αφορμή στην Πρωτοβουλία για τη Χίο να ξεδιπλώσει κατά μέτωπο επίθεση για πλείστα όσα ζητήματα, που σέρνονται και αφορούν τις προσλήψεις ημετέρων, τις σπατάλες για ανούσια πράγματα, τις δήθεν «τιτάνιες» μάχες κ.λπ.

Σε ανακοίνωσή της, την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2020, η παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Μανώλη Βουρνού δίνει στίγμα προθέσεων και η προσεκτική μελέτη της φανερώνει ότι δεν θα πέφτει στο εξής τίποτα κάτω, χωρίς να υφίστανται ο δήμαρχος και η παράταξή του τις συνέπειες της ακολουθούμενης πολιτικής τους.

Ειδικότερα, η Πρωτοβουλία για τη Χίο:

– Κατηγορεί τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και την δημοτική αρχή συνολικά ότι εγκαταλείπουν τα σχολεία στην τύχη τους, οδηγώντας τα συνειδητά στην εγκατάλειψη και στην διάλυση.

– Καυτηριάζει την «τιτάνια» προσπάθεια του δημάρχου να εξασφαλίσει επιχορήγηση πλέον των 2 εκατ. ευρώ για εξόφληση οφειλών του δήμου Χίου, όταν αυτό αφορά οριζόντια όλους τους δήμους της χώρας.

– Αποκαλύπτει ότι τα χρήματα των επιχορηγήσεων και των ταμείων του δήμου πηγαίνουν για κακογουστιές (τουλίπες), προσλήψεις ημετέρων γραμματέων και οδηγών και δεκάδες άλλες σπάταλες δαπάνες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Χίο έχει ως εξής:

«Ως χιονοστιβάδα μέσα στο κατακαλόκαιρο μαζεύονται μια-μια οι αποδείξεις της πολιτικής απόφασης της δημοτικής αρχής να εγκαταλείψει τα σχολεία στην τύχη τους, ίσως διότι δεν προσφέρονται προς άγρα ψήφων.

Επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει μέσα από τα συλλογικά όργανα για τις πρωτοβουλίες που έπρεπε να αναληφθούν για να καλυφθούν τα δεκάδες προβλήματα που συσσωρεύονται. Την απραξία την εκλάβαμε αρχικά ως αμεριμνησία… μετά πιστέψαμε ότι δεν καταλάβαιναν… τελικά διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια στυγνή, συνειδητή, πολιτική απόφαση εγκατάλειψης. Ίσως και διάλυσης.

Απόφαση εγκατάλειψης είναι αυτή που έλαβαν χθες με οριακή πλειοψηφία, η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να διανείμει μεταξύ των σχολείων τα “ψιχία” που σκούπισε από το τραπέζι της η δημοτική αρχή. Από εκείνο το τραπέζι που ο κος δήμαρχος υπερηφανεύεται ότι το έχει γεμίσει με έκτακτες επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων, δήθεν με “τιτάνιες” προσπάθειές του, ενώ τελικά αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες έκτακτες επιχορηγήσεις είναι πολιτική της κυβέρνησης, η οποία απευθύνεται οριζόντια σε όλους τους δικαιούχους δήμους.

Αυτές τις μεγάλου μεγέθους έκτακτες επιχορηγήσεις, ο κος δήμαρχος ή αυτοί που τον συμβουλεύουν, προτιμούν να τις σκορπίσουν σε κακόγουστες τουλίπες, προσλήψεις ημετέρων γραμματέων και οδηγών και δεκάδες άλλες σπάταλες δαπάνες, με πολιτική απόφαση που δικαιωματικά τους ανήκει, παρά να διαθέσουν ένα μικρό μέρος της ως έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές, όπως κάναμε τόσα χρόνια εμείς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα, χωρίς να έχουμε τον πακτωλό των χρημάτων που δίνει σήμερα η κυβέρνηση, αλλά έχοντας τον νου μας στο νοικοκυριό και στα παιδιά.

Είναι πραγματικά λυπηρό, την πολιτική των γενναίων έκτακτων επιχορηγήσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, την πολιτική των νέων 2 νηπιαγωγείων που εντάξαμε και κατασκευάζονται, των 7 ενεργειακών αναβαθμίσεων σχολείων που εντάξαμε και κατασκευάζονται (4,62 εκατ.), των 11 σχολικών γηπέδων που είναι δημοπρατημένα και έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, των 10 νέων σχολικών γηπέδων που έχουν ενταχθεί μαζί με επισκευές ύψους 1 εκατ. στο ΠΔΕ της Περιφέρειας, των μελετών για το δημοτικό των Θυμιανών και το 4ο νηπιαγωγείο που ολοκληρώθηκαν, αυτή την πολιτική επένδυσης στο μέλλον της Χίου, να τη διαδέχεται το μοίρασμα 25 χιλ. ευρώ για 69 δημοτικά και νηπιαγωγεία, η αναζήτηση από τα ταμεία των σχολείων των χρημάτων για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ, η αδιαφορία για τις καθημερινές ανάγκες και τα tablet που θα έλθουν μαζί με το εμβόλιο για τον κορονοϊό…

Προτείνουμε την ίδια απλή λύση, που βασίζεται στην πολιτική απόφαση που λάβαμε και ακολουθήσαμε την προηγούμενη πενταετία για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα: όλες οι ανάγκες των σχολείων (ΔΕΗ, νερό, πετρέλαιο, επισκευές, υλικά καθαριότητας, καθημερινή λειτουργία κ.λπ.) πρέπει να καλύπτονται από τον δήμο, ο οποίος αφού χρησιμοποιήσει τις διατιθέμενες από το κράτος πιστώσεις της τακτικής επιχορήγησης και τις πιθανές ιδιωτικές δωρεές, συμπληρώνει με το απαραίτητο ποσό ως έκτακτη επιχορήγηση!

…τόσο απλό, όσο η αλφαβήτα που διδάσκεται στα σχολεία!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια