Μέτρα κατά της ΤΕΡΝΑ για την εισβολή στο Θόλος αποφασίζει το Δ.Σ. Χίου – Στήνει φάμπρικα η εταιρεία

Η είσοδος συνεργείου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., την περασμένη Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, στην επίμαχη περιοχή του Θόλους Χίου, όπου έχει αποφασισθεί η κατασκευή υπερδομής προσφύγων και μεταναστών, αναμένεται ότι θα τεθεί ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα στην αυριανή (Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες του astraparis.gr,  οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναμένεται  να θέσουν θέμα λήψης μέτρων φύλαξης της περιοχής, αλλά και δικαστικής συνδρομής για τις παραβιάσεις του χώρου από την ανάδοχο εταιρεία.

Το θέμα συζητήθηκε την ίδια ημέρα που συνέβη το περιστατικό με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλου Καλογεράκη από τους επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Κώστα ΤριαντάφυλλοΓιάννη Καραβασίλη και Μάρκο Σκούφαλο.

Στο δημοτικό συμβούλιο θα προταθεί η φύλαξη του χώρου και ειδικότερα της εισόδου, όπου έχει τοποθετηθεί πληροφοριακή πινακίδα από τον δήμο Χίου, από εντεταλμένους φύλακες του δήμου, προκειμένου να αποτρέπεται η οποιαδήποτε είσοδος, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τον δήμο, το ιδιοκτησιακό δικαίωμα του οποίου επί του υφιστάμενου δρόμου δεν έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Περαιτέρω θα συζητηθούν και θα εξετασθούν δικαστικές ενέργειες κατά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ και των εκπροσώπων της για την παράνομη είσοδο στην περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΤΕΡΝΑ έχει προειδοποιηθεί με εξώδικο από τον δήμο Χίου για την δικαστική εκκρεμότητα επί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής, άρα είναι υπερήμερη και δεν μπορεί να επικαλεσθεί ότι δεν γνώριζε.

Στήνει φάμπρικα παρατάσεων η ΤΕΡΝΑ

Το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, κατά το οποίο το συνεργείο της ΤΕΡΝΑ υποτίθεται ότι πραγματοποίησε μετρήσεις στο επίδικο οικόπεδο, όπου θα κατασκευασθεί η υπερδομή, έχει δημιουργήσει προβληματισμό σε ό,τι αφορά την στόχευση.

Με δεδομένο ότι την ημέρα των Θεοφανείων επρόκειτο να αφιχθούν μηχανήματα στη Χίο, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες, φαντάζει μάλλον παράξενο να γίνονται τώρα, δύο εβδομάδες αργότερα, μετρήσεις.

Να σημειώσουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου 2022 το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενέκρινε την χορήγηση παράτασης της 1ης αποκλειστικής προθεσμίας του έργου κατά ένα μήνα, ήτοι έως την 18η Φεβρουαρίου 2022, «δεδομένου ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της αναδόχου».

Αυτό αφορούσε, φυσικά, το προηγούμενο διάστημα και πάντως έως τις 14 Ιανουαρίου 2022 που υπέβαλε το σχετικό αίτημα η ΤΕΡΝΑ ή 18 Ιανουαρίου 2022, που ενεκρίθη.

Τώρα, θα αρχίσει να μετράει νέες… καθυστερήσεις για την 2η παράταση και προς τούτο πρέπει να συγκεντρώνει τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Κι αυτό ακριβώς το νόημα είχε η επίσκεψη του συνεργείου στο Θόλος και η κλήση της αστυνομίας για την καταγραφή του συμβάντος παρέμβασης κατοίκων, μελών της συντονιστικής επιτροπής και δημοτικών συμβούλων.

Σχόλια