Μια από τα ίδια οι προτάσεις για το προσφυγικό στην σύσκεψη Μουτζούρη

Τις γνωστές θέσεις που ενδημούν στην πλειονότητα αν όχι στο σύνολο των εκπροσώπων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης – δημοτικών και περιφερειακής αρχής – μεταφέρει σε ανακοίνωσή της η σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, που πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη, σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Ειδικότερα, οι προτάσεις που διατυπώνουν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και οι οποίες ουδέν σχεδόν νεώτερο προσφέρουν είναι οι ακόλουθες:

– Την απόρριψη της δημιουργίας οποιασδήποτε άλλης νέας δομής για μετανάστες στις νήσους της Περιφέρειας.

– Tην άμεση μεταφορά των υφισταμένων δομών εκτός των αστικών ιστών και την οριστική διακοπή λειτουργίας των ΚΥΤ πόλεως Σάμου, Μόριας και ΒΙΑΛ.

– Την αναλογική διασπορά των προσφύγων στο σύνολο της χώρας, με άμεση αποσυμφόρηση των νήσων και μαζικές επιστροφές στην Τουρκία, στα πλαίσια της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, ώστε η σημερινή αναλογία του 1:7 (μετανάστες προς γηγενείς) των νήσων να μειωθεί στο 1:170 της ηπειρωτικής χώρας.

– Την άμεση και πλήρη αποζημίωση των κατοίκων, που έχουν υποστεί καταπάτηση και ζημίες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

– Την άμεση καταγραφή και τον έλεγχο των ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια.

– Την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και την άμεση υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβερνήσεως και των πρόσφατων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

– Την στήριξη των εμπλεκομένων δημόσιων υπηρεσιών και πρωτίστως του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ένοπλων Δυνάμεων, για την καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος και την απαίτηση για άμεση ενίσχυσή τους με προσωπικό και μέσα.

Για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση εντός μηνός στη Χίο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια