Μια από τα ίδια στην προκυμαία, όνειρο θερινής νυκτός η απαγόρευση κυκλοφορίας

Στα χαρτιά και ευσεβής πόθος έμεινε η σχεδόν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου για την έστω και δοκιμαστική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην προκυμαία και η απόδοσή της στους πεζούς κατά την θερινή περίοδο.

Το πήγε από δω, το πήγε από κει η δημοτική αρχή Κάρμαντζη, που από την αρχή έβλεπε αρνητικά την ιδέα και με μισό μάτι την απόφαση, στην οποία σύρθηκε και αποδέχθηκε και προσπάθησε και τα κατάφερε να την υπονομεύσει τυπικά μέσω του Λιμενικού Ταμείου Χίου και ουσιαστικά με την εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, των συνήθων «μέτρων τάξης» του λιμεναρχείου Χίου, «με σκοπό την ασφάλεια του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού πολιτών και τουριστών λόγω της θερινής περιόδου που κάνουν χρήση της παραλιακής οδού».

Όσο για τους καταστηματάρχες της προκυμαίας, που είχαν εναποθέσει κάποιες ελπίδες στο άπλωμα του ζωτικού τους χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα, πάνε κι αυτοί άψαλτοι, όπως και οι πεζοί που ήθελαν να δοκιμάσουν αλλοιώς την ζωή και την κίνηση ενός ζωτικού σημείου της πόλης.

Με αυτά και με τα άλλα από σήμερα, λοιπόν, έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, η παραλιακή οδός και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας από το τελωνείο Χίου προς αεροδρόμιο, από την συμβολή των οδών Κανάρη με λεωφόρο Αιγαίου (παραλιακή) έως και την αρχή της Κόκκαλη, θα παραμείνει κλειστό και κατά τις ώρες περίπου 19:00 έως 02:00.

Κατά τις ώρες της   μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στην λεωφόρο Αιγαίου και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση.

Και σαν να μην έφτανε που εξανεμίζονται τα… όνειρα αρχίζουν και οι εξαιρέσεις του ημίμετρου:

– Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα φορτηγά τα οποία φορτοεκφορτώονται στα πλοία που καταπλέουν / αποπλέουν στον λιμένα Χίου.

– Σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων πυροσβεστικής, αστυνομίας, λιμενικού κ.λπ. κατά τις ώρες μονοδρόμησης της παραλίας.

Επίσης, από σήμερα   έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020,   απαγορεύεται η στάση από την οδό   Νεωρείων έως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι) δύο ώρες πριν την άφιξη των πλοίων, όλων των οχημάτων που δεν έχουν σκοπό να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν επιβάτες ή αποσκευές που ταξιδεύουν με τα πλοία. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης ισχύει, επίσης, καθημερινά από τις 17:30 επί του χώρου στάθμευσης πλησίον του λιμεναρχείου και όπισθεν της γεφυροπλάστιγγας, με εξαίρεση τους περίοικους του χώρου.

Τέλος, θεσπίζεται ωράριο για τις φορτοεκφορτώσεις των καταστημάτων του λιμανιού. που θα ισχύει όλες τις ημέρες της εβδομάδας για τους θερινούς μήνες. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση στις ειδικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Απαγορεύεται η φορτοεκφόρτωση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, κατά τις ώρες από 10:30 έως 14:00, καθώς και μετά τις 19:00 έκαστης ημέρας και μέχρι 05:00 της επομένης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια