Μια διαφορετική προσέγγιση στον τουρισμό, επιχειρεί η Χιακή Συμπολιτεία

Μια διαφορετική προσέγγιση στο «τουριστικό προϊόν» της Χίου θα επιχειρήσει η δημοτική παράταξη Χιακή Συμπολιτεία, με την ημερίδα «Χίος: Ποιον τουρισμό θέλουμε;», που διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα, στην «Οδύσσεια» (Λεωφ. Αιγαίου 102, στην Προκυμαία).

Αρχικά, η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο, αλλά λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει την συγκεκριμένη ημέρα η ΓΣΕΕ, οι διοργανωτές αλλάζουν χώρο.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με παρουσίαση της πρότασης της δημοτικής παράταξης από τον κ. Δημήτρη Αντωνόγλου, ενώ στις 6.20 μ.μ. ο προσκεκλημένος οικονομολόγος κ. Πέτρος Σταύρου θα μιλήσει για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του τουρισμού και το ΕΣΠΑ.

Τον λόγο θα πάρουν κατόπιν ο αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Πασχαλίδης, με θέμα τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση τουριστικών πλεονεκτημάτων, ενώ η ομιλία της κας Δέσποινας Τσαρδάκα θα αφορά τη διασύνδεση του πολιτισμού, των μνημείων και του περιβάλλοντος ως πόλο έλξης επισκεπτών. Στις 7.45 μ.μ. ο κ. Δημήτρης Κεφάλας, πρόεδρος της Αριούσιος Α.Ε. θα μιλήσει για τη σύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή.

Θα ακολουθήσει μικρό διάλειμμα και οι εργασίες της ημερίδας θα κορυφωθούν με το στρογγυλό τραπέζι ανταλλαγής απόψεων, με θέμα «σχεδιάζοντας για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη», όπου έχουν κληθεί και θα παρέμβουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και της αυτοδιοίκησης.

Η Χιακή Συμπολιτεία και με αυτή την ημερίδα, συνεχίζει την προσπάθεια τεκμηριωμένης παρέμβασης για τα μεγάλα ζητήματα του νησιού και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει με απόψεις και προτάσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης

18:00 Έναρξη

Ένα πλαίσιο θέσεων για ποιοτικό τουρισμό – Η πρόταση της Χιακής Συμπολιτείας – Δημήτρης Αντώνογλου, ΜSc στον σχεδιασμό, τη διοίκηση και την πολιτική του τουρισμού.

18:20 Δυνατότητες χρηματοδότησης του τουρισμού και το ΕΣΠΑ – Πέτρος Σταύρου, οικονομολόγος.

19:15 Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση τουριστικών πλεονεκτημάτων – Γιώργος Πασχαλίδης, αρχιτέκτονας

19:30 Πολιτισμός, μνημεία & περιβάλλον: η διασύνδεσή τους πόλος έλξης επισκεπτών – Δέσποινα Τσαρδάκα, αρχαιολόγος

19:45   Συνδέοντας τον τουρισμό με την πρωτογενή παραγωγή: η περίπτωση του Αριούσιου Οίνου, Δημήτρης Κεφάλας, πρόεδρος της Αριούσιος Α.Ε.

20:00  Διάλειμμα

20:10 Στρογγυλό τραπέζι: Σχεδιάζοντας για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων τουριστικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Συντονιστής Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, μηχανικός δομικών έργων.

21:30 Λήξη ημερίδας.