Μια στέγη για τους εκπαιδευτικούς των Οινουσσών

Δυο διαμερίσματα αναμένουν να φιλοξενήσουν δυο εκπαιδευτικούς στις Οινούσσες, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών».

Ο σύλλογος δείχνοντας έμπρακτα ότι στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις Οινούσσες, διαμόρφωσε τη διώροφη κατοικία, «Διδασκαλική Στέγη», δωρεά του αειμνήστου καπ. Λέοντα Χρ. Λεμού εις μνήμη των γονέων του, σε δυο αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα, ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτά δυο εκπαιδευτικοί.

Στο ισόγειο δημιουργήθηκε ένα άνετο studio με ενιαίο χώρο φιλοξενίας, κουζίνα και λουτρό και στον όροφο ένα δυάρι διαμέρισμα με κουζίνα και λουτρό. Καθένα διαθέτει δική του ανεξάρτητη είσοδο.

Με δαπάνες του ΣΦΟ κατασκευάστηκε εκ νέου κουζίνα, το μπάνιο, αντικαταστάθηκαν ηλεκτρικά και υδραυλικά δίκτυα, αγοράστηκαν λευκές ηλεκτρικές συσκευές και έγιναν αρκετές παρεμβάσεις (ντουλάπες, μπαταρίες κλπ), ώστε να εξυπηρετηθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όπως ήταν εξαρχής η επιθυμία και βούληση του δωρητή.

Τα δύο πλέον σπίτια είναι έτοιμα προς υποδοχή των εκπαιδευτικών, ενώ κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών θα νοικιάζονται σε παραθεριστές και τουρίστες, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα για την μείωση του ενοικίου των εκπαιδευτικών ώστε να καταστεί εντελώς συμβολικό.