Μιχαηλίδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Βιτσιλάκη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Υπονομευτικά για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λειτουργούν οι δηλώσεις στις οποίες προέβη πρόσφατα η πρύτανις του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Χρυσή Βιτσιλάκη, σχετικά με το γεγονός ότι οι θέσεις του Πανεπιστημίου έμειναν μεσοσταθμικά κατά 50% κενές, επισημαίνει σε δήλωση του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Οι δηλώσεις αυτές, που τις χαρακτηρίζει απαράδεκτες, προκαλούν εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση, σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης και προσθέτει τα εξής:

«Τη στιγμή που η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών προβληματίζονται έντονα για τις συνέπειες της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, οι δηλώσεις αυτές λειτουργούν εν τέλει υπονομευτικά για το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πέραν του ότι οι θέσεις της μόνον ως υποστηρικτικές της κυβέρνησης και του υπουργείου μπορούν να εκληφθούν, είναι εξόχως υποτιμητικές οι αναφορές της σε «σουβλάκια» και «καφέδες».

Όσοι ανησυχούν για την αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν κατά νου την ευρύτερη σημασία που έχει η παρουσία του σε νησιωτικές περιοχές, συχνά απομακρυσμένες, που αντιμετωπίζουν μια σειρά από αναπτυξιακές προκλήσεις.

Είναι λυπηρό και απαράδεκτο που η επικεφαλής ενός τέτοιου ιδρύματος δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται αυτό».

Δήλωση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννη Μπουρνού

«Θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις της κυρίας πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την δραματική μείωση εισακτέων (50% κενές θέσεις) στο ίδρυμα του οποίου ηγείται διοικητικά, εξαιτίας του καταστροφικού “Νόμου Κεραμέως”, που πέταξε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 40.000 μαθητές, για να δημιουργήσει “πελατεία” για τους φίλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κολλεγιάρχες.

Η κυρία πρύτανης ούτε λίγο ούτε πολύ επιχαίρει για το γεγονός αυτό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτός που χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ίδρυμα στις ανάγκες για ποιοτική εκπαίδευση”!  

Στην προσπάθειά της δε να στηρίξει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, δεν διστάζει να προσβάλει εμμέσως πλην σαφώς τις τοπικές μας κοινωνίες, τους φορείς των νησιών, αλλά και την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, που ανησυχεί για την δρομολογημένη δραματική συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέροντας ότι «η αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια και καφέδες θα πουληθούν, αλλά στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Η κυρία πρύτανης καλό θα ήταν να αντιληφθεί τον θεσμικό (αλλά και τον ακαδημαϊκό) της ρόλο και να αφήσει έστω για λίγο στην άκρη τα φιλοκυβερνητικά της αισθήματα. Να δράσει τώρα, προτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρήσει σε καταργήσεις τμημάτων, γιατί αλλιώς θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη πρύτανης που πανηγύριζε επειδή συρρικνώνουν το ίδρυμά της».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια