Μιχαηλίδης: Διαψεύδεται η καταστροφολογία για δήθεν ξεπούλημα των μνημείων

Ως διάψευση του κλίματος καταστροφολογίας που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα περί δήθεν ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και πολιτιστικής κληρονομιάς χαρακτηρίζει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία εξαιρούνται από την υπαγωγή στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) 2.330 ακίνητα αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού.

Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται και ακίνητα στη Χίο, πλήρους κυριότητας του Δημοσίου, όπως πολλά κτίσματα του κάστρου Χίου, αλλά και νεότερα κτίρια, όπως το Rex ή αυτό που στεγάζει το πρωτοδικείο.

«Προφανώς θεωρούμε αυτονόητη πράξη την προστασία αυτών των μνημείων και κτιρίων. Επιπλέον, όπως προκύπτει και από δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, επίκειται άμεσα νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ενισχύεται περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο προστασίας, αλλά θα διευρύνεται και με νεότερα μνημεία ο κατάλογος των εξαιρεθέντων ακινήτων», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης. Προσθέτει δε ότι στην ομάδα των ακινήτων της Χίου περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις που η εφορεία αρχαιοτήτων Χίου είχε ζητήσει να εξαιρεθούν.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια