Μιχαηλίδης: Φαιδρή και αντιδημοκρατική η πρόταση Μηταράκη για τις εκλογές

Φαιδρή, συνάμα δε και αντιδημοκρατική, χαρακτηρίζει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, την πρόταση που διατύπωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης να ισχύσει ο εκλογικός νόμος των δεύτερων εκλογών από την πρώτη αναμέτρηση.

Στην δήλωσή του, σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Μηταράκης φαίνεται να μπερδεύει τις απαιτήσεις των ρόλων του στα σήριαλ που συμμετέχει με τις επιταγές του Συντάγματος.

Η πρότασή του να ισχύσει ο εκλογικός νόμος των δεύτερων εκλογών από την πρώτη αναμέτρηση θα ήταν για γέλια, αν δεν πρόδιδε τις αντιδημοκρατικές ροπές του.

Οι εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική, κ. Μηταράκη, όπως έχει δρομολογηθεί από τις δημοκρατικές διαδικασίες της ελληνικής πολιτείας. Το ακριβώς αντίθετο, αυτό που προτείνετε εσείς δηλαδή, θα αποτελούσε πολιτικό παράδοξο πρώτης τάξης, αν όχι θεσμική εκτροπή.

Και έλεος με την επίκληση της «αστάθειας». Τολμήστε να το πείτε αυτό στις συμμαχικές κυβερνήσεις δεκάδων χωρών-εταίρων μας στην Ευρώπη (σ.σ. δεν περιλαμβάνεται η κυβέρνηση του κ. Όρμπαν) να δείτε τι απάντηση θα λάβετε.

Επιπλέον, η πρόταση αυτή προδίδει ίσως και την ανησυχία του κ. Μηταράκη για την εκλογική απήχηση του ίδιου και του κόμματός του στην εκλογική του περιφέρεια στη Χίο.

Εν προκειμένω, η εκτίμησή του αυτή μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.