Μιχαηλίδης καλεί Μηταράκη να ασχοληθεί και με τα τοπικά θέματα

Για περιττές θριαμβολογίες κατηγορεί ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη για το θέμα των εγκρίσεων των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ στο νησί, υπερασπίζεται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα και καλεί τον συνάδελφό του να συνδράμει στην επίλυση των τοπικών θεμάτων.

Αναλυτικά, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει ανακύψει πάλι το ζήτημα των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και επειδή στο πλαίσιο αυτό διατυπώνονται ανακρίβειες και δημιουργούνται τεχνηέντως ασάφειες, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο προηγούμενα έτη, 2017 και 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν ανάγκες για άνω των 20 ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ, δηλαδή αριθμός υπερδιπλάσιος του φετινού (11). Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι και τις δύο αυτές χρονιές εγκρίθηκαν τελικά κατ’ εξαίρεση όλα τα διεκδικούμενα ολιγομελή τμήματα.

Δεν αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ούτε τις θριαμβολογίες για τις φετινές εγκρίσεις τμημάτων, ούτε τις κατηγορίες για τα προηγούμενα έτη που εκφράζει ο κ. Μηταράκης.

Θα του συνιστούσαμε, δε, να φροντίσει πέρα από τη συχνή παρουσία του στα τηλεοπτικά πλατώ να συνδράμει ουσιαστικά, από τη θέση του κυβερνητικού (υπενθυμίζουμε) βουλευτή και μέλους της κυβέρνησης, στην επίλυση των ζητημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Επί της ουσίας, η μείωση της ανάγκης για κατ’ εξαίρεση έγκριση ολιγομελών σχετίζεται άμεσα με την καταγεγραμμένη σημαντική αύξηση του αριθμού εγγραφών στα ΕΠΑΛ της Χίου και είναι αποτέλεσμα της ριζικής αναβάθμισης της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια