Μιχαηλίδης: Καλώς ήρθατε Ν.Δ. στο… σοβιετικό μοντέλο των ΤΟΜΥ

Δεκατέσσερις τοπικές μονάδες υγείας (ΤΟΜΥ) θα δημιουργηθούν συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των δύο που έχουν ήδη συγκροτηθεί σε Χίο και Λέσβο. Για τη Χίο, ειδικότερα, προβλέπεται η συγκρότηση και λειτουργία τριών ακόμα ΤΟΜΥ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης τονίζει ότι «είναι προφανής η αναγκαστική προσγείωση της ΝΔ σε ένα ακόμα πεδίο της πολιτικής που ασκεί» και προσθέτει:

«Αυτονόητα χαιρετίζουμε ως θετική αυτήν την απόφαση του Υπουργείου. Η ριζική ανασυγκρότηση και επέκταση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω του νέου θεσμού των ΤΟΜΥ αποτέλεσε εμβληματική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της υγείας.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον σχεδιασμό των ΤΟΜΥ, ενώ εξασφάλισε την χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκούς πόρους (μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου).

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε επιτεθεί και είχε απαξιώσει τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, τις οποίες και θα καταργούσε, χαρακτηρίζοντάς τις μάλιστα ως σοβιετικού τύπου μοντέλο για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας…».