Μικρός, φοβικός και μόνος Μηταράκης

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Μικρός, φοβικός και αγενής πολιτικά αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και μάλιστα σήμερα, 11 Νοεμβρίου 2021, στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Χίου, ημέρας μνήμης και ψυχικής ανάτασης για να τιμηθούν όσοι έδωσαν την ζωή τους για τον τόπο.

Αυτόν τον τόπο, στον οποίο τυχοδιωκτικά κάνει πολιτική καριέρα ο κ. Μηταράκης επέλεξε και πάλι να τον αμαυρώσει με την απαράδεκτη πολιτικά συμπεριφορά του.

Επιδεικνύοντας πολιτική μικρότητα, δεν άντεξε να αντικρύσει κατάματα τους κατοίκους της Συκιάδας και της Λαγκάδας, που έκαναν την δική τους «παρέλαση», διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία της υπερδομής – φυλακής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους, στο Θόλος.

Κουλουριάστηκε στην καρέκλα του, στην εξέδρα των επισήμων, παριστάνοντας δήθεν τον αδιάφορο, ενώ ήξερε πολύ καλά ότι η συμπεριφορά του αυτή προκαλεί θυμηδία και ο ίδιος είναι απομονωμένος από την κοινωνία της Χίου.

Το άκρον άωτον ήταν η αιφνιδιαστική και έξω από τα καθιερωμένα του νησιού διαφυγή του, μέσα σε προστατευτικό κλοιό αστυνομικών, αρνούμενος και απορρίπτοντας την πρόσκληση των δημοσιογράφων να προβεί – ως είθισται – σε δήλωση για το νόημα της ημέρας.

Ήταν ολοφάνερη η ταραχή του και μετά την ψυχρολουσία από την σιωπηρή πλην όμως στεντόρεια παρουσία των κατοίκων της Συκιάδας και της Λαγκάδας δεν θα άντεχε να βρεθεί αντιμέτωπος με «ενοχλητικές» ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Προτίμησε να το σκάσει τρέχοντας. Άλλωστε, το έχει ξανακάνει και θα το κάνει και στο μέλλον. Έτσι έχει μάθει, αυτός είναι.

Παραλειπόμενο 1 Μετά το πέρας της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων στο βάθρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων πήγε ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Φλάρης ενώπιον του οποίου – κατά το πρωτόκολλο – θα διεξήγετο η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων. Ο κ. Μηταράκης δεν αποχώρησε, παρέμεινε εκεί, ενώ έδιναν κι έπαιρναν οι… ευχές και σε ανώτερα, άντε και ΑΣΔΕΝάρχης!

Παραλειπόμενο 2 Κάποια στιγμή που γυρνούσε πίσω και μιλούσε, ενώ ήταν σε εξέλιξη η παρέλαση, ο μητροπολίτης κ. Μάρκος τον «τσίτωσε» διακριτικά με την ποιμαντορική ράβδο, επαναφέροντάς τον στην τάξη!