Μην πειράξετε τους εργαζόμενους, προειδοποιεί τον Νηρέα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Την ανησυχία του και για την πυροπροστασία των εγκαταστάσεων του Νηρέα στα Καρδάμυλα, όπου σημειώθηκε μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, καθώς και για την τύχη του προσωπικού, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου, μαζί με επιτροπή κατοίκων της περιοχής, βρέθηκε την ίδια μέρα στις εγκαταστάσεις, εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα ζήτησε ενημέρωση για τα μέτρα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στις εγκαταστάσεις και το πόσο επαρκή ήταν. Παράλληλα, έθεσε ζήτημα να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, με αφορμή την πυρκαγιά.

Στη ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Από την ολιγόλεπτη συνάντηση με το διευθυντή της μονάδας, δεν μένουμε καθόλου εφησυχασμένοι ως προς την πυροπροστασία στον χώρο, ούτε για το αν η εγκατάσταση θα επαναλειτουργήσει κανονικά με όλες τις θέσεις εργασίας και με τους εργαζόμενους αλώβητους».

Επίσης, αφού τονίζει ότι «τα ανησυχητικά ερωτηματικά παραμένουν τελικά για την ασφάλεια και την υγιεινή στις εγκαταστάσεις», σημειώνει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και πανελλαδικά «δεν μας έχει απασχολήσει λίγες φορές και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές ή σακατεμένους.

Να μην τολμήσει να βρει ευκαιρία η εργοδοσία να θέσει σε διαθεσιμότητα ή σε αναγκαστική άδεια ή σε εκ περιτροπής εργασία ή σε ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί, κανέναν εργαζόμενο γενικά στις εγκαταστάσεις του νησιού (μέχρι την επαναλειτουργία της μονάδας)», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια